Qui té la clau de la motivació?

Quina és la diferència entre un equip motivat i un desmotivat? Què fa que en algunes organitzacions només unes poques persones estiguin “endollades” mentre que la majoria ha desconnectat, i en altres en canvi la balança sigui al inrevés? Qui té la clau de la motivació?

http://www.pimealdia.org/quina-importancia-clima-laboral/

És una qüestió de talent o va més enllà?

Per què algunes organitzacions destaquen per una major cooperació, orientació al client, actitud positiva i satisfacció, i, fins i tot, per què en una mateixa organització hi ha equips amb importants diferències en el seu rendiment i aportació de valor?

Fa uns dies parlant amb el gerent d’una mitjana empresa, em transmetia la seva preocupació per tenir persones compromeses i implicades.

Quan li vaig preguntar per la seva estratègia en gestió de persones em responia que les persones han de venir motivades de casa, i que si no és així ell no pot fer-hi res. Així doncs, cadascú portaria una mena d’ampolla de motivació que ompliria abans de sortir de casa? I la font de casa és inesgotable?

Aquesta és una de les qüestions que sovint ens plantegem quan gestionem persones. En aquest cas, si incorporem un nou treballador amb talent, motivat i il·lusionat per treballar amb nosaltres, per què passat un temps deixa d’estar-ho i entra en un estat de letargia i indiferència? Quan ens trobem en aquesta situació, un bon procés de selecció no és garantia d’èxit.

Així doncs, de qui depèn?

Està clar que els treballadors no poden esperar que la motivació els vingui donada per l’empresa, perquè al cap i a la fi, cadascú té la seva pròpia clau de la motivació i decideix si encén el motor o no, però una vegada encès, qui fa que posem la primera, la cinquena, o simplement ens quedem en punt mort? La resposta està clara, l’entorn.

Una de les conseqüències de no gestionar la motivació dels nostres equips és la rotació, o pitjor encara, tenir persones que no marxen perquè no troben res millor.

Si l’empresa no té les eines per integrar, comunicar i desenvolupar, no podrà contagiar il·lusió, entusiasme i molt menys la passió pel projecte que impulsem desde direcció

Per això, és necessari incorporar polítiques de gestió de les persones en la nostra estratègia de negoci. Aquesta gestió suposa una inversió sobretot en temps,  i un canvi de mentalitat, però serà la que marcarà la diferència.

I vosaltres, teniu la clau de la motivació? Expliqueu-nos-ho!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La veu de les pimes a l’Acord interprofessional de Catalunya: el conveni de convenis

Next Story

El preu del petroli: és sostenible aquesta situació de preus baixos?

Latest from Competitivitat