/

Una nova forma de donar suport a la internacionalització de les PIMES

Davant la situació econòmica actual de molts països europeus, les pimes han trobat internacionalització i exportació els seus productes com una de les maneres d’expandir i diversificar les seves vendes. Per això, les PIME han de trobar informació rellevant per prendre una decisió sobre quins mercats poden tenir potencial per a ells. S’han de considerar moltes qüestions, com ara les característiques econòmiques dels països, les dades d’intercanvi comercial, els hàbits del consumidor en mercats potencials, les barreres d’entrada (legislació, certificació) o competidors. Aquest procés fa molt de temps per a les PIME i també pot ser complicat d’avaluar.

Una forma d’abordar aquest problema és la creació de tecnologies que proporciona accés unificat a material multilingüe i multicultural a través de les fronteres per guiar els primers passos de la internacionalització de les PIME. El principal problema per a la internacionalització de les PIMES és avaluar els diferents països que podrien ser potencialment interessants per exportar els seus productes. La selecció del país correcte per a la inversió internacional depèn d’una sèrie d’indicadors que permetin una comparació i, per tant, ajudi al procés de presa de decisions.

El projecte europeu MULTISENSOR va crear una eina de suport a la presa de decisions que combina els indicadors a Una manera sofisticada per ajudar a reduir la càrrega d’informació a les pimes . Per fer-ho, es va fer una selecció inicial, així com una categorització dels indicadors perquè es pugui prioritzar i ponderar segons la seva rellevància. L’agrupació considera capturar un marc de criteris macroeconòmics, que es considera en la gestió estratègica de les PIMES a l’hora d’avaluar oportunitats o amenaces.

Els gestors d’exportació de pimes amb una àmplia experiència en avaluació d’internacionalització van participar en l’elaboració de la metodologia del suport a la decisió. Atès que estem dirigits als mercats exteriors, l’eina de suport a la decisió ha de tenir en compte factors externs. En aquest sentit, l’anàlisi de PEST representa la combinació de factors polítics, econòmics, socials i tecnològics que poden afectar el negoci. Dins d’aquest marc, els indicadors contrastats de fonts fiables, p. Ex. Eurostat, el Banc Mundial – van ser seleccionats perquè el resultat final sigui fiable.

Tanmateix, per a que l’eina sigui més útil, cal que introduïu dades de productes concretes . Els indicadors generals del país són importants, però cada petita empresa comercialitza un producte diferent i això pot ser crucial en seleccionar els mercats per exportar. A aquest efecte, es va incloure dades de l’ONU Comtrade que mesura el comerç internacional per a cada producte i conjunt de productes. D’aquesta manera, l’eina de suport a la decisió incorpora les dades del producte seleccionades, de manera que el resultat no és només el resultat dels factors generals dels països sinó també, i decisivament, de la comercialització de productes concrets.

direction -1015716_960_720

En total, presentem una visió més concreta dels indicadors seleccionats.

  • Producte : aquesta és la categoria clau del sistema, ja que està directament relacionada amb el producte que la PIME està produint o oferint. Aquí, incloem les dades de l’ONU Comtrade que proporcionen informació precisa dels fluxos d’exportació / importació entre països de tot el món, segmentats per producte en el codi del sistema harmonitzat. Tenim en compte el comerç entre el país objectiu i la resta del món, així com el comerç amb el país d’origen de la PIME que executa l’eina de suport a la decisió. Per últim, la distància entre països està inclosa; Un valor que es dóna un pes diferent depenent del producte.
  • Economia : aquesta categoria combina dades macroeconòmiques que donen una entrada del rendiment econòmic recent dels països, p. Ex. Creixement del PIB, PIB per càpita – juntament amb les dades generals de la balança de pagaments. A més, el rànquing de Facilitat de fer negocis del Banc Mundial té un paper important.
  • Política : la composició d’àrees econòmiques i acords comercials constitueixen la base d’aquesta categoria. En aquest sentit, les principals variables són o no membres de la Unió Europea, l’Espai Econòmic Europeu o l’Associació Europea de Lliure Comerç, que afecten decisivament el comerç comercial. A més, els aspectes de seguretat jurídica també s’inclouen amb índexs que reflecteixen l’estabilitat política, els nivells de corrupció i l’efectivitat del govern.
  • Social : aquesta categoria té menys pes i inclou aspectes socials que ens informen sobre la dimensió del mercat i les possibilitats de consum dels països amb indicadors seleccionats com la seva població total, el seu nivell d’educació o la seva desocupació Taxa.

A MULTISENSOR, l’usuari selecciona primer el país d’origen de l’empresa i el producte que vol exportar. Després, ell / ella tria quins dos països l’usuari està considerant orientar. En aquest punt, l’eina de suport a la decisió executa una comparació entre ambdós països i indica quin país té les millors condicions per exportar, d’acord amb el conjunt d’indicadors ponderats. A més, el sistema classifica els tres països que tenen la millor puntuació per al producte seleccionat i el país d’origen perquè l’usuari tingui elements addicionals per informar la seva decisió i començar a explorar profundament el mercat triat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Comunicació amb perspectiva de gènere; a qui ens adrecem?

Next Story

La responsabilitat en el nou codi penal, una nova càrrega per a les pimes

Latest from Competitivitat