Tendències de Màrqueting 2019

Tendències de Màrqueting 2019
Tendències de Màrqueting 2019

S’acosta el final del 2018 i, com ens agrada fer cada any, repassem les tendències de màrqueting 2019. Un cop més, també, destaquem que les tendències venen marcades pel desenvolupament i desplegament de noves tecnologies, en la fase actual que vivim anomenada revolució digital.

En diversos articles al llarg dels darrers mesos, hem pogut conèixer aquestes noves tecnologies que marquen nous paradigmes i maneres de fer, canvis en el comportament social, i d’aquí, en la manera com hem d’arribar al nostre públic i clients objectius: Blockchainintel·ligència artificial, internet de les coses

Tendències de Màrqueting 2019

1. Cerca per veu. 
Ara fa un any ja destacàvem l’auge de la veu en l’ús de Whatsapp i similars per a comunicar-nos, però també per a fer cerques a internet. Cada vegada més, haurem de facilitar aquesta eina als nostres canals: disposar de la tecnologia per poder oferir l’opció de cerca per veu a la nostra pàgina web o portal.Tendències de Màrqueting 2019

2. Vídeomàrqueting.
Tampoc és un concepte nou, i estem apostant per més i millor contingut visual. Les noves generacions ja no consulten els llibres de cuina per a trobar una recepta, ni tan sols les llegeixen per internet, “el seu” canal és youtube, i el vídeo. Cal que ens adaptem als nous desitjos dels consumidors, i que facilitem i filtrem la informació davant l’allau d’impactes que rebem.

3. Màrqueting de contingut. 
Estretament lligat amb l’anterior, la cura i estratègia a l’hora de crear, construir i decidir quins continguts volem transmetre perquè ens coneguin són ara més clau que mai. El què diem, el com, per a qui, i a través de quin canal, haurà d’estar perfectament planificat segons objectius concrets, cada cop més personalitzats.

4. Omnicanalitat.
Un cop creat el contingut idoni per a cada cas, l’omnicanalitat ens ajudarà a diversificar les vies per les quals ens comuniquem amb els nostres usuaris, alhora que integrarà tots els canals existents al mercat de manera que puguem generar diferents camins d’interrelació amb els clients. Per exemple, si un usuari ha sabut d’un nou servei nostre a les xarxes, ha de poder trobar una línia contínua de contingut a la nostra web, a l’app, en el que rebi per e-mail, i ser capaç d’iniciar una conversa amb nosaltres en un canal i continuar-la per un altre.

5. Chatbot. Tendències de Màrqueting 2019El Chatbot és precisament un dels canals que hem de pensar a posar a disposició dels nostres usuaris. Es tracta d’un programa informàtic que utilitza la intel·ligència artificial per oferir un servei de conversa amb l’usuari, donant respostes tant si vol demanar informació, com si ens demana dur a terme una acció concreta. Alhora és capaç de mantenir un diàleg –en molts casos enganya fent-nos creure que realment parlem amb una persona–, i també pot anar aprenent sobre nosaltres i la nostra manera d’actuar amb el pas del temps.

6. Machine Learning.
Precisament aquesta capacitat d’aprendre de les màquines (o Machine learning) permet altres funcionalitats dins el màrqueting a banda d’oferir un nou canal de diàleg, i es tracta de crear models analítics sobre el comportament dels nostres clients.

Per exemple, podem agregar les dades de compra dels nostres clients dels darrers 20 anys, i gràcies a la construcció d’un model analític que funcioni amb Machine learning, crear i conèixer patrons de comportament de manera automàtica i molt més ràpida que si analitzéssim nosaltres manualment la informació: Amb quina periodicitat compren els nostres clients, quin perfil de client és el que compra a cada període de l’any, quin tipus de client tenim el risc de perdre com a tal, etc.

7. Automatització del màrqueting. 
Tampoc aquesta tendència és nova i ja la mencionàvem a finals del 2017, però la volem destacar de nou per la seva importància. Arribar a poder fer accions personalitzades dirigides especialment a cada un dels nostres clients no seria possible si no tinguéssim eines d’automatització. Així, com dèiem al punt anterior, podem crear patrons i programar accions concretes de manera segmentada, generant contingut especial i personalitzat.

El denominador comú d’aquestes tendències és, al final, una millor experiència del client.

El denominador comú d’aquestes tendències és, al final, una millor experiència del client. I és que el que s’anomena Customer Centricity, o posar el nostre consumidor (present o potencial) al centre de la nostra estratègia de negoci, és potser la principal tendència que hem de tenir en compte.

Us convidem, en tot cas, a fer un repàs de les tendències 2017 i 2018, perquè ja heu vist que, en molts casos, no ja com a tendències, sinó com a realitats, segueixen en la línia, i va a més!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Coneixes què és l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’empresa?

Next Story

Finalitza el projecte EUeInvoicing per a la creació del nou estàndard europeu de factura electrònica

Latest from Panorama