//

6 passos per fer un pla de mitjans de màrqueting

Després dels dos articles que hem publicat sobre “Com a pime, puc fer publicitat?” (part 1 – offline; part 2 – online), concloem que sí i a preu pime. Ara ens toca doncs fer un bon pla de mitjans.

Pla de mitjans a màrqueting

Un pla de mitjans consisteix en la recerca i decisió de les plataformes on volem ser presents o volem utilitzar per fer difusió de la nostra marca, producte i servei, i la definició d’un calendari d’accions a realitzar.media plannig

Es tracta de fer una planificació que estableixi la millor combinació de mitjans possibles per aconseguir els nostres objectius de màrqueting com a empresa o negoci.

1. ESTABLIR ELS OBJECTIUS. Què volem aconseguir. Posem que volem aconseguir 50.000€ en vendes del nou servei que llancem amb un preu de 2.000€ per client.

2. ESTRATÈGIA. Com ho aconseguirem. 50.000€ / 2.000€ = necessitem aconseguir que 25 clients el comprin. Què hem de fer?

3. PÚBLIC OBJECTIU. Qui podrien ser aquests 25 clients que hem de captar? Empreses que necessiten d’aquest nou servei que volem llançar.

4. ON TROBAR I COM ARRIBAR AL PÚBLIC OBJECTIU. Acotem el perfil per trobar-los. Empreses del nostre territori local o de la comarca del costat? D’un sector, mida, facturació determinat? Què fan? Per on es mouen? Què llegeixen? Per a què s’interessen? En què es fixen?

Qui decideix llegeix el diari local, la revista de barri, escolta la ràdio? És membre d’alguna associació? Aquesta associació publica algun mitjà? Existeix un portal d’informació online on la gent com ells s’informen habitualment? Si de cas poder-nos-hi anunciar?

Calendari d’accions per al pla de mitjans

5. IDENTIFICAR ELS MITJANS I DECIDIR LES ACCIONS. Quan ja sabem on trobar-los i a quins mitjans, podem començar a pensar en les accions convenients a realitzar.

Segons el teu públic hauràs d’escollir entre mitjans offline (premsa, ràdio, TV, directoris, cartelleria, etc.) i online (buscadors, portals, xarxes socials, butlletins, etc.). La millor opció és utilitzar una combinació d’ambdós.

media plannig

Aquí entrarien conceptes com les audiències dels mitjans o les taxes de conversió que tractarem més endavant, però a grans trets, es tracta d’identificar i decidir quines han de ser les plataformes més convenients on mostrar-nos, o si de cas, invertir-hi.

6. CALENDARI D’ACCIONS. No només volem 25 nous clients, sinó que a més ens hem posat un termini de 6 mesos per aconseguir aquestes vendes. Planificar les accions i els mitjans en un calendari concret on farem dites accions conformen el pla de mitjans.

Pensem en el temps que tardem normalment en obtenir una oportunitat; que algú s’interessi. I pensem què podem tardar en convertir aquesta oportunitat en una venda.

Una combinació de mitjans, off i online serà segurament la millor opció.

Sense ser exacte (amb certes condicions i segons els mitjans utilitzats), per a l’exemple d’aconseguir 25 vendes (noves – nous clients), hauríem de mostrar-nos, anunciar-nos o aconseguir un abast de 250.000 impactes d’entre potencials clients, per poder captar l’atenció i interès de 2.500 d’ells, i acabar convertint aquestes 2.500 oportunitats en 25 vendes = 50.000€.  

No et perdis el pròxim post.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Què és la Formació Professional Dual?

Next Story

Saps quan fem servir les sigles CFR (Cost and Freight)?

Latest from Competitivitat