/

8 Patrons que afavoriran el compromís davant el canvi

Canvi, paraula que està en boca de tots en entorns empresarials i personals. El canvi que sembla és necessari si volem seguir al peu del canó de l’economia, però se’m planteja una qüestió, de quina manera podem atendre el canvi?

 canvi-reactiu

De manera reactiva, a la defensa d’una situació o sent proactius. El canvi reactiu és una simple conseqüència davant de fets que ja s’han desencadenat (sigui la crisi econòmica o d’altre tipus, noves normatives, etc.)i el canvi proactiu, que s’avança al que que hi ha per venir, respon a l’existència d’un autèntic lideratge, es prepara per donar respostes davant les noves tendències, per tant, s’anticipa responent a fenòmens de l’entorn o de l’interior de l’organització.

Davant d’aquest escenari de moviment i en aquesta era del coneixement, convé desenvolupar la proactivitat, aquesta competència que permet conduir a les persones que formen els equips de treball i buscar suports en eines que permetin avançar de manera àgil.

És ben sabut que la gestió de persones i productivitat no solament depèn de les coses que fem, sinó també de la qualitat de les decisions que prenem en cada moment. Un veritable líder sap delegar, prendre decisions, comunicar, dialogar de valors, entendre i aplicar coneixements per conquistar a les persones del seu equip.  Una direcció de persones centrada en els valors ens introdueix en la dimensió més humana.

Com ens diu Antoine de Saint-Exupéry . Si vols construir un vaixell, no comencis per buscar fusta, tallar taules o distribuir la feina. Evoca primer en els homes i dones l’anhel de la mar lliure i ample.

Humanitzar a l’empresa amb un full de ruta que permeti redissenyar els valors, la seva cultura, obrir marcs i patrons de compromís col·lectius en projectes nous generant il·lusió, entusiasme i gaudir.

8 patrons que afavoreixen el compromís i ens permet humanitzar l’empresa

  1. Elevar el concepte d’integració i pertinença
  2. Visualitzar el futur amb energia
  3. Elevar la confiança en les persones
  4. Valorar les tasques realitzades, donar feedback constructiu
  5. Aprendre dels errors
  6. Definir objectius il·lusionants
  7. Valorar positivament les situacions
  8. Prendre les regnes, fer-se responsable

Quina finalitat persegueix un líder que dirigeix al seu equip cap a valors compartits? Després d’algunes intervencions en diferents organitzacions, considero que el líder ha de conduir amb la confiança cap a l’equip i l’ajuda de pautes SEC que li permetin avançar, generar compromís col·lectiu i donar energia a l’equip.

Simplificació: absorbir la complexitat i incertesa derivada de les creixents necessitats d’adaptació a canvis a l’empresa.

Enfocament : Canalitzar la visió i saber com volem ser com equip.

Compromís: Integrar la delegació per tal de desenvolupar a les persones cap a rendiments professionals de qualitat i de millora contínua.

antoine-de-saint-exupery

“Els valors no són més que paraules, però resulten molt poderosos quan es traslladen a l’acció real”, Simon L.Dolan

Parlarem de tot això en els propers cursos programats a Pimec en relació a aquest tema.

Maria José Torrente, Psicòloga Organitzacions i Persones

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La responsabilitat en el nou codi penal, una nova càrrega per a les pimes

Next Story

Claus per l’èxit en la contractació d’un agent comercial internacional

Latest from Competitivitat