/

Com aconsegueixo reputació corporativa?

La reputació corporativa cotitza a l’alça. De fet és ja un dels dos indicadors no financers més populars en les empreses. Però, per què? A què es deu el seu recent èxit?

Avantatges d’una bona reputació corporativa

És cert que els avantatges d’una bona reputació corporativa semblen clars:

  • Atreu inversions,
  • Reté clients i empleats,
  • Afavoreix els nivells de satisfacció i fidelitat envers els teus productes i marques… Ja que apropen l’organització a la societat, els valors compartits per la majoria,
  • Reforça la cohesió interna
  • I millora la imatge que projecta.

“Una bona reputació corporativa apropa l’organització a la societat, els valors compartits per la majoria, reforça la cohesió interna i millora la imatge que projecta”

Però, per què ara sembla que fins ara algunes empreses no s’havien adonat d’això? Alguns motius o explicacions podrien ser que l’entorn de crisi externa, i també interna de moltes empreses, la cerca d’una diferenciació sostenible, l’entorn digital que fa més vulnerables a les empreses o la necessitat de les organitzacions de mostrar un major compromís amb la responsabilitat social han pogut propulsar l’interès per la reputació corporativa.

66

No es pot, o com a mínim no de forma continuada, donar l’esquena a la societat: als teus clients, empleats, ciutadans… Els resultats econòmics segueixen establint la línia que separa l’èxit o el fracàs, però la legitimació social, la reputació la honestedat i la transparència, influeixen cada vegada més en aquests resultats.

I és que el paral·lelisme és absolut amb el sector públic, on la imatge i reputació de les institucions i els seus protagonistes són les que marquen el seu futur més immediat.

Distinció de les organitzacions amb reputació corporativa

I què distingeix a les organitzacions que han apostat per la reputació corporativa? La distinció existeix des del moment que:

  • Afavoreixen l’escolta activa
  • Tendeixen a l’excel·lència, en un procés de millora contínua
  • Alimenten la innovació com a garantia d’una transformació contínua en línia amb el que el seu públic demanda
  • Integren la comunicació a la seva gestió, com a part de la mateixa
  • Generen confiança gràcies a que diuen el que fan i fan el que diuen

I en la seva gestió ha d’aparèixer com a element clau i pilar fonamental la comunicació, ja que precisa de nous coneixements i instruments per complir eficaçment la seva tasca.

Eva Prats

Directora de Comunicació de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Saps que és el Certificat de Professionalitat?

Next Story

Com implantar la retribució variable a una pime?

Latest from Competitivitat