Alerta en l’augment del deute

Colorful stack of credit cards and shopping gift cards. Macro with extremely shallow dof.

En aquest darrers anys, les fortes restriccions creditícies, els pelegrinatges interminables d’entitat a entitat en el que s’ha trobat mes d’un empresari, i males praxis per part d’algunes entitats, han generat una dinàmica en la que algunes empreses, van prendre una decisió de no operar amb la banca i limitar la seva activitat a la utilització dels recursos propis que genera.

La sèquia creditícia, va impulsar la creació d’entitats no bancaries que oferien alternatives i complementarietats al sector bancari

Entitats que han anat desenvolupant el seu negoci i que ha dia d’avui, fins i tot, fan repensar el seu model a les grans entitats financeres que operen en el nostre país.

Però de sobte l’economia ha canviat el seu ritme, empresaris que atenen a mes comandes i finançament a unes bones condicions, degut a la injecció de liquidés d’Europa, han impulsat una recuperació que encara ser esperada i desitjada, al nostre entendre, té algun component preocupant que hauríem de controlar i vigilar de ben a prop, es tracte de l’augment del deute.

Alerta en l’augment del deute

Un teixit empresarial format per mes del 99% d’empreses de reduïda dimensió, el seu mercat principalment és nacional. Si sumem el fet que en tot procés electoral, com en el que ens trobem, hi ha un augment  considerable de licitació pública i que mes del 14% del nostre teixit empresarial és sector construcció, veurem que hi ha motius suficients per pensar que aquesta millora en l’economia no serà sostenible en el temps.

 

Si la gran majoria de les empreses de reduïda dimensió ha incrementat fortament el deute per poder donar resposta a la demanada del mercat, en el moment que el mercat disminueixi, l’empresa haurà de gestionar el deute i malauradament si aquest arriba a uns certs volums, molt probablement ni la banca ni les entitats del FINTECH podran refinançar-ho.

Per aquest motiu, sense frenar la dinàmica econòmica volem fixar l’atenció en la gestió i control del deute, diversificant les fonts de finançament i mantenir un bon equilibri que permeti a l’empresa trencar amb la dependència d’una única font o de la generació de recursos propis.

I vosaltres? Teniu en previsió el deute davant dels canvis?

2 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La inversió estrangera a Catalunya

Next Story

Com fomentes l’emprenedoria interna?

Latest from Competitivitat