Atraure i fidelitzar el talent a les organitzacions

Seleccionar personal i fidelitzar el talent a les pimes és un dels principals reptes a assolir per part d’aquestes. La selecció de personal implica un procés per atraure futurs treballadors/es a les pimes. A més, trobem diferents factors que es troben relacionats amb la motivació d’entrar a treballar a una pime, així com de la fidelització del personal actual de seguir a l’organització.

L’estratègia d’employer branding és important per atraure i fidelitzar el talent a la pime. És a dir, la imatge que projecta l’organització no només cap als seus clients sinó cap als seus treballadors/es i cap a la incorporació de nou talent. Comunicar els valors de la pime en diferents canals, com en xarxes socials i pàgina web; construir una cultura corporativa sòlida i potenciar una bona imatge de marca, són aspectes que atrauran nou talent i a la vegada generaran una proposta de valor pel personal actual, fidelitzant-lo.

Enfront d’una nova vacant a una pime, per a atraure el talent, l’elaboració d’un anunci ha de ser atractiu i comprensible del lloc de treball. A més, s’hauran de seleccionar bé els canals de reclutament per a captar candidats/es. Segons el lloc de treball que es requereixi, unes fonts de reclutament seran més òptimes que unes altres.

Els aspectes retributius han d’anar en línia amb les responsabilitats del lloc de treball i han de ser equiparables al mercat de treball. La retribució flexible a través dels beneficis socials (tiquet restaurant, guarderia, assegurança mèdica, etc.) és un aspecte molt valorable pel personal d’una organització, per la qual cosa és també un altre factor per atraure i fidelitzar el talent.

Deixar participar a les persones i que formin part del projecte empresarial pot suposar una alta motivació per a entrar a treballar o seguir treballant en una pime.

El salari emocional és un altre factor per a la fidelització i atracció del talent en el lloc de treball i en l’empresa. Per exemple, les persones poden ser atretes per mesures de salari emocional que s’han de valorar:

  1. Horari flexible: L’important és que es compleixin amb els objectius de l’àrea o el lloc de treball. Predomina que els projectes es duguin a terme amb els resultats i temps esperats, i no tant la comptabilització de les hores realitzades.
  2. Dies lliures: Donar festa el dia de l’aniversari de cada treballador/a, per exemple.
  3. Espais de lleure: Sales que permetin desconnectar una estona de la feina (televisió, sala de billar…).
  4. Reconeixement de la feina ben feta: Reconèixer el treball ben fet agraint-los amb paraules com “gràcies” o “has fet molt bona feina”.

Els plans de carrera i la formació contínua atrauen i fidelitzen al talent a la pime. Permeten el creixement del personal dins de l’organització, fixant-li noves metes i objectius en el desenvolupament i evolució en una altra posició en un termini determinat.

Atraure el talent i fidelitzar-lo no sols es reté amb aspectes retributius, sinó amb aspectes motivacionals que impliquen el salari emocional, ser part del projecte de l’empresa, projecció professional, formació contínua i identificació amb la cultura corporativa. Són bones estratègies per a motivar el personal. Generen expectatives de futur dins de la pime i oportunitats formatives i de desenvolupament professional.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com protegir la reputació en línia de la meva empresa?

Next Story

L’entorn laboral, un factor més que intervé en la salut mental

Latest from Consells empresarials