/

Beneficis de la formació online

La metodologia online per a la realització de cursos de formació no ha parat de créixer en els darrers anys. Perquè? Quin beneficis té la formació online respecte altres metodologies? És realment efectiva aquesta formació? Entenem que sí, atès que les seves característiques fan que sigui plenament efectiva. En aquest article us en parlem.

formacio-online

Avantatges de la formació online

Econòmics

Els cursos online requereixen d’uns costos sensiblement inferiors a la formació presencial. Principalment la reducció de costos la trobem amb els materials, els llibres o els costos de desplaçament.

Oferta

Hi ha milers d’oportunitats de formació. La oferta a la xarxa és àmplia i et permet escollir acuradament aquella que s’ajusti millor a les teves necessitats.

Flexibilitat

Amb la formació online estalvies temps i el que hi dediques, ho fas de forma més eficient. Pel matí, per la nit, els caps de setmana, … tu decideixes quan i on fas la formació. És molt més fàcil de compatibilitzar amb el teu dia a dia, la teva família o la teva feina.

Facilita la formació al llarg de la vida

La seva facilitat d’accés i la flexibilitat permet que les persones puguin continuar actualitzant els seus coneixements.

Aprenentatge social

A la formació online tens l’oportunitat de compartir el procés amb altres persones que tenen un mateix interès. L’aprenentage col·laboratiu és la forma d’aprenentatge per excel·lència al segle XXI.

Tutorització d’experts

A la formació online no has d’estar sol. La majoria de la oferta online compta amb experts pedagògics que t’acompanyen durant tot el procés, solucionant els teus dubtes, i fent un seguiment del nivell d’evolució del curs. Cada cop són més freqüents eines de comunicació directe com els chats, les videoconferències,… que et permet un contacte continuat amb el tutor.

Cal tenir en compte que aquest tipus d’aprenentage requereix de molta autodisciplina i d’un ferm compromís per part de l’alumne.

Aquí us hem detallat les principals avantatges de la formació online, però són molts més els factors que poden fer-vos decidir per aquesta modalitat. Tot i això, no tot és senzill.

La formació online difícilment substituirà a la formació presencial, però no hi ha cap dubte que és el complement perfecte. I vosaltres, utilitzeu la formació online a la vostra empresa?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Vull fer merchandising, però que sigui efectiu

Next Story

Sud-àfrica, al capdavant en Inversions Directes Estrangeres d’Àfrica

Latest from Competitivitat