/

Qui té una bona base de dades, té un bon tresor

Contactes, networking, leads, usuaris, clients, mercat, segment, … A vegades sense ni tan sols ser-ne conscients, són termes presents en el nostre dia a dia. Tan a escala personal com professional les dades de les nostres relacions, possibles relacions, o potencials relacions configuren la nostra “base de dades“.

Tenir i mantenir aquesta base de dades “neta”, alimentar-la i optimitzar la seva estructura o funcionalitat ens portarà a tenir una BONA BASE DE DADES. I aquesta és diferència entre simplement recopilar dades o tenir un tresor.

Diem tresor perquè una bona base de dades és un dels actius més preuat que pot tenir una empresa o negoci. De fet, tot comença per aquí.

En realitat, ja pensem sempre en contactes i relacions

S’entén que quan engeguem un nou negoci és perquè hem identificat una necessitat d’almenys un grup de persones, és a dir, els nostres clients potencials, de qui tenim o podem trobar dades ni que sigui per saber on són, com són, o com es diuen (veure post Com construeixo una base de dades?).

Que quan canviem un preu o fem una oferta, és perquè pensem o sabem, que podrem captar usuaris interessats que tenim identificats, o incrementar les vendes dels nostres clients fidels que sabem qui són millor que ningú.

Les empreses també són socials des del moment que estan formades per persones, per tant no és d’estranyar que tot acabi girant entorn de les relacions. Potser només es tracta de ser-me més conscient i cuidar-ho, mimar-ho, treballar-ho com es mereix.

El següent pas, és clar, serà fer ús de la nostra base de dades d’una manera estratègica, però per poder utilitzar-la degudament o treure’n profit, comencem per optimitzar-la.

En la nova era de transformació digital que vivim i les possibilitats que ens dóna pbase de dadesel que fa a captar i accedir a dades, hi ha cert debat ètic respecte a allò que permetem que sàpiguen de nosaltres les companyies, o fins a quin punt una empresa necessita conèixer “tant” dels seus usuaris, clients o potencials clients.

No entrarem aquí en aquestes consideracions, entenent que, primer, sobre el registre de base de dades complim amb la Llei de Protecció de Dades (LOPD) (veure també com PIMEC et pot ajudar en aquest sentit). I segona, no captem dades de manera redundant sinó que focalitzem el registre de dades en aquelles que realment són útils i significatives per al desenvolupament del nostre negoci.

Centrem doncs l’atenció a la base de dades des del punt de vista del màrqueting

Considerar una base de dades com a bona, passa perquè sigui qualificada. No només capturar dades i registrar-les en una agenda, excel, crm o similar, sinó a més, que aquestes dades siguin útils per al nostre negoci, siguin certes, estiguin actualitzades, estructurades, classificades, es puguin segmentar i, al cap i a la fi, ens aportin valor.

En un pròxim post tractarem el tema de la segmentació o com podem classificar la nostra base de dades. De moment, comencem per netejar-la, prendre mesures perquè segueixi sent una “bona base de dades”, i fer-la créixer.

Construïm primer el nostre tresor, perquè pugui donar bons fruits.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El paper d’Europa en la igualtat entre dones i homes

Next Story

Evolució de la negociació col·lectiva febrer de 2017

Latest from Competitivitat