Cap d’any poc fred, però per Reis canvis importants: predicció meteorològica del 30 desembre 2017 a 5 gener 2018

Avisem: es prepara una veritable muntanya russa termomètrica, compte amb els refredats. Fins avui hem tingut una altra tongada freda, però aquest cap de setmana els termòmetres s’enfilaran moderadament, sobretot a la costa i comarques veïnes, fins i tot es respirarà “primavera” a les hores centrals del dia. Ara bé, just entre les 10 de la nit del dia 31 i la matinada del dia 1, gairebé quan toquin les campanades, ens creuarà una pertorbació amb alguna nevadeta al Pirineu, algun ruixat de matinada cap el nord i vent i una mica de fred a la resta.

Iniciarem l’any amb ambient d’hivern moderat, però compte! dimecres 3 i dijous 4 de gener les temperatures es tornaran a enfilar de valent, fins i tot no serà estrany veure algun registre de 20º…tot això esperant un important canvi de temps que arribarà la nit de reis. Ja tindrem temps per parlar-ne la setmana vinent, però l’hivern podrà tornar a ensenyar les urpes…i potser amb força energia.

Com podem veure, continuarem una setmana més sense pluges generals, nivells d’embassaments cada cop més baixos, estalviï aigua, però com que mai plou al gust de tothom, la situació continuarà afavorint el poder realitzar tasques a l’aire lliure sense dificultats: construcció, lleure, transports, esdeveniments a l’aire lliure, neteja urbana (per cert, amb les ventades de dimecres passat, enguany hi ha una quantitat enorme de fulles pels carrers de ciutats com Barcelona i els serveis de neteja no descansen)…La nit de cap d’any coincidirà amb el pas d’una petita pertorbació que podrà fer la guitza per l’entrada de vent més fort, alguna nevada al Pirineu i algun ruixat entre les comarques de Girona i nord de Barcelona.

Després, tret d’un temps una mica insegur al Pirineu, tindrem una treva fins el dia 5. A partir de llavors canvi de situació, noves entrades fredes a la vista, nevades a les muntanyes, rebombori que podrà durar uns quants dies…ja tindrem temps de parlar-ne, però aquest major dinamisme afavorirà la producció d’energia eòlica, suplint la manca d’energia hidroelèctrica a causa de la sequera.

Bona entrada d’any a totes i tots, faci el temps que faci!!!

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Una nova contractació pública amb millores per a les pimes

Next Story

La direcció estratègica de recursos humans part-time

Latest from ODS i RSC