Cap de setmana fred i insegur, després treva de 4 o 5 dies: predicció meteorològica del 13 a 19 de gener 2018

Aquí tenim la predicció meteorològica pels propers dies:

Es preparen dos tipus de temps ben diferents: el del cap de setmana i el de dilluns a divendres.

Després de les elevades temperatures del dia de Reis, ha tornat l’hivern amb neu al Pirineu i temperatures baixes, les que toquen per les dates

Aquest cap de setmana ens arriba una pertorbació, amb un dissabte cada cop més ennuvolat i fred però sense pluja fins el vespre. La nit de dissabte a diumenge i diumenge s’hauran d’obrir alguns paraigües, no a tots les zones, i la neu tornarà a caure en algunes zones per damunt dels 700 a 900 metres.

Jornada 100% hivernal. Però dilluns la pertorbació es retirarà i a partir de dimarts i fins divendres els vents de ponent -altra vegada parlarem de vents eixuts que alteren el sistema nerviós de les persones sobretot a la costa- mantindran el temps sense pluja ni neu i amb temperatures més suaus…tot això esperant una possible invasió d’aire fred pel cap de setmana següent. Hivern dinàmic.

Les conseqüències per a les pimes

Amb tot el que hem dit el consum energètic serà elevat sobretot el cap de setmana i dilluns a causa de les baixes temperatures, fet que també incitarà a anar de rebaixes i comprar-se roba d’abric ja que, si bé la setmana vinent tindrem una suavització en els termòmetres, compte amb possibles fredorades posteriors.

Enguany, a diferència dels dos hiverns anteriors, el manteniment del fred fa que plantes i arbres continuïn ben adormits, millor així. La setmana vinent, amb vent de ponent i mestral i manca de pluges, està assegurada una excel·lent visibilitat, a tenir en consideració pel sector audiovisual, productores de cine, rodatges a l’exterior.

Les asseguradores que estiguin alerta ja que altra vegada les ventades, sobretot a partir de dimecres o dijous, podran comportar algun problema. Bona ventilació a partir de dilluns per realitzar obres, rehabilitacions, pintar façanes exteriors o fins i tot pintar interiors, ajudant al assecatge les baixes humitats. I les pistes d’esquí continuaran d’enhorabona, mantenint-se els gruixos considerables, bona qualitat i temps no massa revoltat, tret d’aquest cap de setmana.

Precisament TAIKOMETEOROLOGIA ha estat a la Vall d’Aran i vaig tenir l’oportunitat d’escapar-me fins el Port de la Bonaigua el passat dimecres…quines vistes, quins paisatges, quines sensacions! els hi adjunto algunes de les imatges que vaig captar…fins divendres vinent, anunciant potser fredorades.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Empreses, RSE i bones pràctiques lingüístiques

Next Story

Coneixes la importància de registrar la teva marca?

Latest from ODS i RSC