/

Com enviar mostres sense valor comercial a l’estranger?

L’enviament a l’estranger de mostres sense valor comercial compta amb un tractament fiscal i duaner completament diferent al procediment habitual d’exportació.

En diversos sectors és habitual enviar mostres a clients potencials que desitgen provar el producte abans de realitzar la seva primera comanda. El mateix passa quan l’empresa que desitja exportar busca un distribuïdor en el mercat de destinació per a la comercialització dels seus productes: és necessari enviar mostres. També a l’hora de participar en una fira o un esdeveniment internacional puntual, és probable que haguem d’enviar mostres sense valor comercial a l’estranger.

Aquest tipus d’enviament, compta amb un tractament fiscal i duaner completament diferent al procediment habitual d’exportació, on l’objectiu és la venta de la mercaderia.  La introducció de mostres temporals a un país, ha de seguir un procediment específic perquè la mercaderia sigui admesa de manera temporal i aquestes hauran d’acompanyar-se del quadern ATA (sempre i quan el país ho admeti).

https://www.pimealdia.org/claus-preparar-exit-fira-internacional/

Passos a seguir per enviar mostres temporals

El primer pas és el d’informar al destinatari de la intenció d’enviament de mostres. Sempre es recomana que el receptor avisi si hi ha restriccions o alguna documentació específica per a fer l’enviament, però serà l’operador logístic qui acabarà informant de tot el procediment i documentació necessària per a realitzar l’enviament.

L’enviament de mostres haurà d’anar acompanyat d’una factura en què es reflecteixi les característiques de mercaderia que s’envia. Es recomana que hi figuri la següent inscripció “mostres sense valor comercial, no aptes per a la venda”, aquesta haurà de ser escrita en anglès o en els idiomes del país d’origen i destinació per evitar conflictes a les duanes.

D’altra banda, cal esmentar que en funció del mitjà de transport utilitzat, la destinació i el tipus de producte, han d’utilitzar-se l’embalatge i etiquetatge apropiats.

Referent al quadern ATA (quadern d’admissió temporal de mercaderies), aquest és un document internacional que permet la importació temporal de mostres comercials que hauran de retornar al país d’origen durant un període màxim d’un any sense haver de pagar aranzels, ni impostos, evitant comprar els bons d’importació temporal.

Sota el règim d’admissió temporal de mercaderies també es podran moure les mostres entre diferents territoris duaners, evitant dur a terme els tràmits d’exportació i importació temporal en cada un d’ells.

El quadern ATA és expedit per les Cambres de Comerç i té una validesa d’un any

Actualment el sistema de Quaderns ATA és vàlid en els següents 74 països:

Albània, Alemanya, Algèria, Andorra, Austràlia, Àustria, Bahrain, Bielorússia, Bèlgica, Bòsnia Hercegovina, Bulgària, Canadà, Xile, Xina, Costa d’Ivori, Xipre, República Txeca, Croàcia, Corea del Sud, Dinamarca, Emirats Àrabs, Eslovàquia, Eslovènia, Estats Units, Estònia, Finlàndia, França, Gibraltar (Regne Unit), Grècia, Hong Kong, Hongria, Índia, Iran, Irlanda, Islàndia, Israel, Itàlia , Japó, Letònia, Líban, Lituània, Luxemburg, Macau, Macedònia, Madagascar, Malàisia, Malta, Marroc, Maurici, Mèxic, Moldàvia, Mongòlia, Montenegro, Noruega, Nova Zelanda, Països Baixos, Pakistan, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania, Rússia, Senegal, Sèrbia, Singapur, Sud-àfrica, Sri Lanka, Suècia, Suïssa, Tailàndia, Tunísia, Turquia i Ucraïna.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Ajuts i finançament públic per a la R+D+i: Un impuls per a les empreses

Next Story

5 consells abans de pujar l’empresa al núvol

Latest from Competitivitat