/

Una comunicació corporativa òptima requereix de…

“La informació no és comunicació” és una afirmació tan fonamental que, en molts casos ho oblidem. Has de tenir en compte que perquè hi hagi comunicació cal que existeixin, com a mínim, dos participants actius. I és que les organitzacions i empreses pensen, sovint, que comuniquen quan, en realitat, l’única cosa que fan és traslladar informació.

“L’obertura, l’honestedat i la transparència permeten generar un nivell alt de confiança”

Per a realitzar una comunicació corporativa òptima cal que tinguis present que els empleats són adults, per tant ofereix-los tota la veritat i res més que la veritat. Pensa que l’obertura, l’honestedat i la transparència permeten generar un nivell alt de confiança que afavoreix l’estratègia empresarial a tots els nivells. Ara bé, la trista realitat  de moltes empreses és just la contrària i en moltes ocasions es creu que com menys es comuniqui, millor.

També et recomano que alineïs la comunicació amb el lideratge i l’estratègia, ja que cada empleat ha de conèixer cap a on es dirigeix l’empresa, quins són les seves funcions clau i com encaixa i contribueix ell als resultats de l’organització.

A més, la gestió del canvi és bàsica per a generar un bon clima comunicatiu intern dins la teva companyia. En un món com l’actual, cal que tant els responsables com la resta d’empleats prenguin cada vegada millors decisions i amb major rapidesa. Per aquesta raó és recomanable que facis un esforç perquè cada persona prengui aquestes decisions, vinculades sempre a l’estratègia, sense haver de demanar permís a cada moment: delega! D’aquesta manera donaràs responsabilitats als teus treballadors, que es sentiran més valorats i més compromesos amb l’empresa.

Abans de comunicar assegura’t què necessites canviar

Amb el propòsit d’evitar errors i malentesos, cal que et plantegis sempre prèviament:

  • Per què comunico?
  • Quins resultats diferents espero obtenir?
  • Quines conductes cal mantenir i quines altres s’han de canviar parcial o totalment?

37

Els treballadors són la part fonamental de qualsevol corporació, per tant, uneix el dia a dia de l’empresa amb el dels teus empleats, ja que perquè la comunicació funcioni et recomano que  estableixis un vincle directe entre l’estratègia de l’organització i els interessos personals i laborals dels empleats. I és que els treballadors són participants, no només el públic espectador. Valors com el diàleg, la participació i l’escolta activa són bàsics perquè la comunicació corporativa de qualsevol empresa funcioni. Si no permets participar als empleats, cap dels consells anteriors tindrà massa sentit.

I, per últim, pensa que per seguir millorant en qualsevol aspecte de la vida, cal analitzar i mesurar els resultats per tal de poder introduir canvis que permetin corregir els errors.

Eva Prats

Directora de Comunicació de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Deduccions fiscals per activitats d’Investigació i Desenvolupament de fins a un 59%

Next Story

Les empreses i associacions ja estan obligades a relacionar-se de forma electrònica amb l’administració

Latest from Competitivitat