Com construir la teva marca personal

A mesura que els consumidors tenen major accés a la informació de les empreses mitjançant Internet, també desenvolupen una major demanda per conèixer els detalls del fundador del negoci. Aquesta és una de les raons per les quals has de dedicar temps a construir una bona reputació i una marca personal, paral·lela a la de la teva empresa. Pensa que dins el món canviant actual, gaudir d’una marca sòlida com a fundador d’una companyia t’ajudarà a assegurar les teves possibilitats i trobar opcions per si en un futur les necessites.

29

“Tenir una marca personal sòlida t’estableix com a líder del teu sector”

Tingues en ment que cada vegada que un CEO o fundador amb una marca personal forta parla o es presenta, promou el seu negoci. Per exemple Steve Jobs o Mark Zuckerberg s’han convertit en sinònims de les seves companyies. Tenir una marca personal sòlida t’estableix com a líder del teu sector. En conseqüència, s’incrementa l’exposició de la teva empresa i reforça la seva reputació. A més de ser beneficiós per a la teva carrera i el confort dels teus clients, una marca personal sòlida, tant on com a off-line, també és positiva per la moral dels teus treballadors. Però, quines són les estratègies on-line i off-line per aconseguir-ho? A continuació, et presento algunes de les meves propostes:

  1. Fes la teva biografia completa, però no avorrida: observa la teva biografia (arreu d’Internet) i assegura’t que hi constin tots els mèrits de la teva carrera professional. També inclou per a qui has escrit, els projectes en els quals has estat implicat, quant temps portes en el negoci, alguns dels teus principals clients i qualsevol cosa que pogués presentar-te com un líder en el teu camp. No obstant això, escriu-la de manera en què parlis de la teva vida personal i fins i tot afegeix algun fracàs que hagis superat.
  2. Optimitza el teu perfil de LinkedIn: una vegada hagis creat i actualitzat la teva biografia, el següent pas és revisar el teu perfil a LinkedIn. Procura tenir en aquesta xarxa social un resum de la teva experiència professional, ben definides les teves aptituds i habilitats, incloure almenys 20 recomanacions i la teva experiència. Un altre punt important en aquesta xarxa social és la teva imatge de perfil, així que tria acuradament una fotografia que sigui professional i que demostri, a primera vista, la teva personalitat. També és essencial que comparteixis continguts i articles relacionats amb la teva indústria.
  3. Escriu articles o crea un blog: no hi ha cap dubte sobre que la comunicació mitjançant continguts és una forma excel·lent de crear la teva marca com CEO. Ser conegut personalment com un expert en el teu camp pot potenciar el teu negoci. Fes una llista de les principals publicacions de la indústria o de negocis, així com de blogs, i fes pluges d’idees de temes dels quals poguessis parlar.
  4. Vés a esdeveniments i fes networking: la teva marca personal és tan sòlida com la teva xarxa de contactes. Encara que estiguis molt ocupat, procura el més seguit possible assistir a esdeveniments i conferències del teu sector. En aquest tipus de situacions podràs conèixer persones interessants que t’ajudin a promoure el teu negoci, així com generar aliances que beneficiïn a la teva empresa. I recorda, una vegada hagis aconseguit el primer contacte, la clau del networking està en el seguiment. Així que assegura’t de tenir l’email, telèfon i nom d’usuari en xarxes socials de l’altra persona i contacta-la el més aviat possible.

Eva Prats

Directora de Comunicació de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La pujada salarial mitjana pactada en els convenis col•lectius registrats fins a l’agost es va situar en 1,09%

Next Story

RSE en l’ús del català: més enllà de la normativa

Latest from Competitivitat