Eines per programar publicacions i per comprovar la privacitat a les Xarxes Socials

Avui us vull recomanar algunes eines molt útils que podeu fer servir per programar publicacions a les vostres xarxes socials:

  • IFTTT: És una eina que ens permet vincular unes xarxes socials a altres. D’aquesta manera, en publicar a Instagram publicarem al mateix temps a Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, etc.
  • Hootsuite: És un clàssic a l’hora de programar en diferents xarxes socials. Està disponible tant per a versió de telèfon mòbil com d’escriptori. Permet mantenir fins a 10 posts programats de forma gratuïta.
  • Buffer: És similar a Hootsuite i també ofereix la possibilitat de mantenir fins a 10 posts programats de forma gratuïta. Igual que l’eina descrita anteriorment, compta amb versió mòbil i d’escriptori.
  • Everypost: És una aplicació amb el mateix propòsit; redactar publicacions i decidir el dia, l’hora i la xarxa social en la qual es publicarà.

D’altra banda, també existeixen eines per comprovar la privacitat a les nostres xarxes socials, que no es caracteritzen precisament per la seguretat dels continguts dels usuaris, que en general no tenim un gran coneixement sobre la configuració de les opcions de privacitat a cadascuna de les diferents xarxes.

Per posar un exemple, podem deixar rastre sense ser conscients de la nostra ubicació, només fent un tuit o una publicació a Instagram. Encara que no la detallem als posts, és una informació que està disponible com a metadada.

  • Pàgines web com ‘Geosocial Footprint’ permeten a tothom que ho vulgui seguir la nostra petjada a Twitter, simplement indicant el nostre nom d’usuari. Si estem compartint les nostres dades GPS sense saber-ho, poden veure on ens trobem en cada moment que fem una publicació a través d’aquestes eines. Per resoldre això, hem de deixar de compartir les nostres coordenades en aquesta xarxa social.
  • Aplicacions com ‘Teaching Privacy’ permeten conèixer la nostre ubicació a través dels nostres perfils a diferents xarxes socials. Per evitar això, hem de modificar els paràmetres de privacitat.
  • Altres plataformes, com per exemple ‘Osint Facebook Tools’, permeten a qualsevol que la utilitzi comprovar les dades visibles de qualsevol persona a Facebook. Per millorar la privacitat del nostre perfil, hem de fer aquesta configuració. Així mateix, també podem indicar altres qüestions com les nostres preferències en relació a la publicitat.
  • Per defecte, Twitter suggereix el nostre perfil a persones que tenim a la nostra agenda telefònica, al nostre correu electrònic o agregades a altres xarxes socials, prioritzant així les nostres possibles amistats davant el nostre anonimat. Per canviar aquesta configuració pots fer clic en el següent enllaç.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Quants dies triguen a cobrar les pimes?

Next Story

Prevenció de riscos laborals: la prevenció d’incidents evita accidents

Latest from Competitivitat