/

El Brexit, una oportunitat per a les empreses catalanes

Tot procés de canvi pot provocar incertesa, por, prudència; però també pot comportar oportunitats. Un canvi sobtat en les regles del joc a una banda del món, com ara el Brexit, pot esdevenir una oportunitat per una empresa establerta a l’altra banda. Cal, això sí, detectar-la i aprofitar-la.

Oportunitats que han sorgit com a conseqüència del Brexit

En el marc dels Programes Europeus de suport a projectes d’ R+D+i, com per exemple el més conegut, l’ HORIZON 2020, el Brexit suposa una oportunitat important per les pimes catalanes.

Les empreses britàniques històricament han tingut una participació molt important en aquests programes europeus. Ara, però, es troben en una situació d’incertesa total sobre el futur de la seva participació en aquests instrument de la Comissió Europea. Aquesta incertesa fa que moltes empreses britàniques estiguin adoptant una actitud de prudència alhora de participar en projectes dintre d’aquests programes. Moltes estan desestimant inicialment la seva participació. Moltes altres s’estan retirant de projectes ja iniciats i el seu lloc requereix un substitut.

Oportunitat per les empreses catalanes

Els principals promotors de projectes d’ R+D+i a Europa (centres tecnològics, enginyeries, universitats, etc.), acostumats a comptar amb empreses britàniques pels seus projectes, s’estan trobant amb una situació d’estancament i incertesa tal que els obliga a buscar alternatives.

Aquestes alternatives passen per buscar empreses col·laboradores en altres països de la UE. Empreses competitives, innovadores i amb ganes d’obrir-se a noves solucions, nous mercats, noves oportunitats.

 

Creieu que podeu ser una d’aquestes empreses?

Josep Cervera, Consultor del Departament de Consultoria estratègica i Finançament de PIMEC i Responsable de l’Oficina europea per projectes europeus d’empreses

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Comunica en català! 4 eines per fer un bon ús de la llengua

Next Story

Lean Manufacturing; optimitza el procés de producció

Latest from Competitivitat