/

Em sumo a transformació digital! Dissenyo una app?

app

La tecnologia ha canviat els nostres hàbits, la nostra manera de relacionar-nos com comprem i venem… En els últims mesos es parla molt de la importància de la transformació digital, de les apps i de la necessitat de les empreses de sumar-se al “carro” d’aquest moviment que canviarà encara més la nostra societat.

La transformació digital, vital per al futur de les empreses

Moltes empreses es pensen que dissenyar o obrir nous canals digitals és sinònim de transformació digital, res menys semblant a la realitat. Tenir web, una app o estar a xarxes socials no significa ser digital. Abans de llençar una app esperant que, d’aquesta manera, la nostra empresa es transformi en digital, és un error.

L’ús de les aplicacions mòbil esta creixent cada vegada més gràcies a la gran penetració que els smartphones tenen a la nostra societat, però això no vol dir que la nostra empresa necessiti llençar al mercat una aplicació… una aplicació, de què? què farà l’usuari amb ella? A continuació en parlarem.

Tenir una app vol dir que tens un alt nivell de digitalització?

La resposta és no. Moltes empreses es volen sumar a la moda de les aplicacions mòbils per saber-se digitalitzades o per qüestió d’estatus, obviant algunes preguntes que s’han de fer prèviament al seu llançament. És quan després es troben amb que tenen una aplicació mòbil, però que ningú se la descarrega o no saben com donar-li ús.

Fa falta saber si amb una aplicació dono un valor afegit al meu producte i al meu client.

Les dades d’ús del mòbil potser ens desvien del focus d’atenció que ens ha de preocupar, que passa per conèixer el nostre negoci i el nostre target per saber si necessitem o no llençar una aplicació mòbil. És cert que, a priori, qualsevol empresa hauria de tenir una app si d’estadístiques d’ús es tracta. L’últim estudi de la IAB sobre Mobile Marketing ens dóna dades interessants:

  • Els smartphones s’utilitzen de mitjana unes 2 hores y 34 minuts al dia. Destaca el segment de dones joves entre 16 i 40 anys.
  • 9 de cada 10 persones utilitzen el mòbil en el seu procés de compra: consulta, veu una fitxa de producte i pocs, cada vegada més, acaben el procés de compra.
  • El 41% dels usuaris ha fet alguna compra des del seu mòbil.
  • Les categories més comprades són moda, oci, viatges i electrònica.
  • Els usuaris des-instal·len apps per falta d’ús (62%), no era el que esperaven (46%) o ocupaven massa espai (39%).

Davant de les dades que ens dóna l’informe de la IAB es pot pensar que és interessant plantejar-se fer una app mòbil de nostre negoci. Jo no aniria tant ràpid i no em deixaria enlluernar pels números… ara falta la part més important, saber si amb aquesta app dono un valor afegit al meu producte i al meu client.

Algunes de les preguntes que ens hem de fer abans de pensar a fer una app són:

  • Puc generar continguts exclusius per aquest canal?
  • El meu target l’interessarà una app de la meva empresa?
  • Seguiré alguna estratègia a la app, que complementi l’estratègia general de l’empresa?
  • Com aconseguiré retenir els meus clients? Per deixar alguna dada, de mitjana, les aplicacions perden més del 75% d’usuaris abans al tercer dia de descàrrega.
  • Tinc els recursos, econòmics i humans, per mantenir-la actualitzada?
  • Tinc els recursos per donar-la a conèixer? Com aconseguiré que els meus clients se la descarreguin? Hi ha més de 2 milions d’aplicacions a Google Play i gairebé 2 milions i mig a l’App Store.

Aquestes preguntes no són senzilles de respondre. No només hi ha una implicació de l’equip de màrqueting, tota l’empresa ha d’apostar per aquest nou canal si es decideix que pot donar valor afegit a la marca.

Per tant, abans de fer una inversió gran, com és el cas de dissenyar i llençar una aplicació, qüestioneu-vos-ho tot. Qualsevol detall és important que el sapigueu perquè la vostra aplicació us aporti el retorn que us heu marcat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com serà el nou líder millennial?

Next Story

Objectiu 2025: El Pacte per a la Reforma Horària per una millora a la qualitat de vida

Latest from Consells empresarials