/

Imatge corporativa per a principiants

Per què té importància que cuidis la imatge corporativa de la teva empresa? Què és? La imatge corporativa aconsegueix posicionar l’empresa dins la ment del client, per aquest motiu és important que la cuidis, ja que d’ella depèn l’èxit del teu negoci.

52

La imatge corporativa està formada per diversos elements que en treballar conjuntament aconsegueixen el seu objectiu de posicionament i alguns d’aquests són:

  • EL NOM DE L’EMPRESA: del nom depèn la primera impressió que els clients s’emporten d’una empresa. D’aquí, la importància d’escollir-ho correctament. Per tant, et recomano que el nom tingui relació amb l’essència del seu negoci, però també que sigui breu, fàcil de recordar i prou creatiu com per distingir la teva empresa de la competència del sector. El nom de l’empresa pot ser la primera impressió, però també ho pot ser el nom del producte o servei que ofereixes. Per exemple, Mitsubishi o Nissan ha volgut llençar models de cotxes amb noms com: Pajero o Moco. Després de veure la repercussió que tindria a Espanya, cosa que a la resta del planeta no passava, van decidir o canviar el nom del cotxe o no comercialitzar-lo al país. En altres paraules, un mal nom et pot espatllar la campanya per la que et portes temps preparant. Pensa-ho amb consciència!
  • EL LOGO: pot ser logotip (compost de paraules), isotip (d’imatges) i isologotip (combina tipografia i imatge). El logo ha de ser comprensible pel públic i atractiu pels potencials clients. Per això, durant el seu disseny hauràs de considerar tant la teva clientela com la teva competència, el missatge i la idea que desitges transmetre. La propera imatge mostra l’evolució del logo de 3 grans companyies: Apple, Nike i Pepsi. Totes elles, per polèmiques, canvis de cicles dins l’empresa – amb nous plans de comunicació – o nous contextos han tendit a la simplificació tant dels colors, com de la forma i, fins i tot, han eliminat el text que els acompanya. I és que seguir amb logo envellit o controvertit pot definir una companyia, per tant, tria’l bé. I si fa anys que tens el mateix, renova’l! I no només has de triar bé el logo, sinó que també has de comprovar que s’ha col·locat o imprès correctament al producte. Per exemple, Apple va posar el seu logo als seus famosos ordinadors Mac de manera incorrecte i, en aquest ocasió, els seus clients no sabien per on obrir l’ordinador portàtil, ja que el logo és la referència per saber com s’obren.

88-utilitzada

  • L’ESLÒGAN: Perquè tingui efecte, és necessari que sigui una promesa sobre els beneficis del producte o servei que la teva empresa ofereix i que el diferencia de la competència. Si ho duus a terme correctament, aportarà prestigi i credibilitat al teu negoci. I pensa que perquè la gent et recordi, ha de ser original!
  • EL LLOC WEB: És fonamental comptar amb un domini propi, que pot ser el nom de la teva empresa o bé alguna paraula relacionada a la companyia. El disseny ha de ser amigable i fàcil d’usar per al client, qui ha de poder informar-se fàcilment sobre l’empresa, els seus productes i com pot adquirir-los .
  • BROCHURE: No només es tracta de flyers i manuals del negoci, sinó de les targetes de presentació, sobres i etiquetes, carpetes, factures i fins a la vestimenta dels venedors. Crea el teu propi merchandising!

El més important és que tots els elements detallats formin part del quefer diari i de la cultura corporativa de l’empresa, amb la finalitat de generar reconeixement i identificació no només per part dels teus clients, sinó també dels seus propis treballadors.

Eva Prats

Directora de Comunicació de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com detectar el Ransomware i eines per evitar-ho

Next Story

Desenvolupes la teva activitat empresarial en un immoble llogat? Coneixes els teus drets?

Latest from Competitivitat