La internacionalització de les pimes: Com entrar als EUA a través d’una Zona Franca (FTZ)

El mercat estatunidenc té un gran atractiu per a les empreses catalanes que busquen internacionalitzar els seus productes en el continent americà. Els avantatges per a les empreses que aquest mercat ofereix per operar des d’una Zona Franca FTZ (Foreign Trade Zone) són diversos, per exemple, a l’hora d’estudiar la implantació en una localització on emmagatzemar, produir o acoblar els seus productes.

Què és una FTZ?

És una àrea geogràfica dins dels Estats Units que es considera legalment fora del seu territori duaner. Aquestes zones es troben normalment prop de ports d’entrada internacionals i ofereixen diversos beneficis a empreses internacionals que busquen oportunitats comercials als Estats Units.

Quines activitats es poden realitzar en una FTZ?

La mercaderia que entra en un edifici classificat com a FTZ es pot acoblar, netejar, exhibir, destruir, manipular, fabricar, barrejar, processar, reetiquetar, reempaquetar, reparar, mostrejar, emmagatzemar i provar.

Quins són els avantatges d’implantar-se en una FTZ?

  • Ajornament de pagament d’aranzels: Els usuaris poden evitar pagar aranzels sobre la mercaderia importada fins que la mercaderia es retiri de la FTZ i entri en el mercat dels EUA. Impostos específics als EUA, com el que grava la maquinària, es difereixen fins al moment en què aquesta es posa a produir. Tampoc es paguen aranzels per reexportacions o ferralla.
  • Potencial reducció del cost aranzelari: Les empreses situades en Zones Franques poden pagar taxes aranzelàries més baixes sobre els béns produïts en la zona quan el producte acabat té una taxa aranzelària més baixa que els components i peces importats. Igualment, en el cas que el client també es trobi en una FTZ, les vendes no tindrien gravamen.
  • Simplificació burocràtica: Als usuaris de les FTZ que realitzin múltiples entrades de productes importats en una setmana se’ls permet presentar la documentació d’entrada una vegada a la setmana per un preu inferior a 485 $.
  • Sense restriccions de temps: La mercaderia emmagatzemada pot romandre en la FTZ indefinidament, estigui subjecta o no a impostos aranzelaris.
  • Més seguretat: Aquestes zones requereixen mesures de monitoratge i control excepcionals, cosa que implica més seguretat i, consegüentment, un menor cost a l’hora d’assegurar les mercaderies que es trobin en elles.
  • Compliment dels requisits de duanes: Els requisits de Duanes i Protecció Fronterera i les sancions penals federals són dissuasius contra el robatori. La càrrega que s’importa a les Zones Franques té menys incidents de pèrdua.

Si estàs interessat en el mercat nord-americà i vols conèixer millor les oportunitats i facilitats de les quals la teva empresa es pot beneficiar, contacta’ns o apunta’t a la jornada B2B sobre els EUA a PIMEC el pròxim 10 d’octubre.

Vicente Álvarez Fanjul
Representative Europe – Madrid Office
Virginia Beach Department of Economic Development

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Les pimes i l’autoconsum energètic

Next Story

“Volem construir un mercat de treball de qualitat, amb una ocupació digna i empreses competitives”

Latest from Competitivitat