Josep González: “És un gran honor rebre la Creu de Sant Jordi per haver ajudat a enfortir el teixit de pimes i autònoms de Catalunya”

El passat 16 de maig la Generalitat de Catalunya va concedir la Creu de Sant Jordi 2019 al president de PIMEC, Josep González i Sala. Es tracta d’un distintiu que el Govern atorga cada any a diferents personalitats i entitats pels seus mèrits i serveis a Catalunya.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. Aquesta distinció que es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

Josep González va rebre aquest guardó per la seva contribució a l’enfortiment del teixit empresarial català. La Generalitat de Catalunya agraeix així el seu lideratge, que ha influït significativament en la millora de la competitivitat, el creixement i la internacionalització del país. Es tracta d’un reconeixement a la seva tasca com a president de la patronal PIMEC, des d’on ha representat i defensat amb gran implicació els interessos de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms i les autònomes de Catalunya.

Què ha suposat per vostè rebre aquest guardó per part de la Generalitat de Catalunya?

Estic molt agraït i satisfet per l’atorgament d’aquesta distinció. Rebre la Creu de Sant Jordi per contribuir a enfortir el teixit de les micro, petites i mitjanes empreses  i dels professionals autònoms de Catalunya, és un gran honor i un orgull com a President de PIMEC.

Aquest és un reconeixement al treball i a l’esforç de tants anys de totes les persones que formem part de PIMEC i que diàriament posem el nostre granet de sorra per ajudar a les pimes i a les persones autònomes de Catalunya a fer créixer els seus negocis, millorar la seva competitivitat i a solucionar els seus problemes quotidians. A través de la nostra xarxa de 18 seus, delegacions i oficines repartides per tot Catalunya i una a Brussel·les, comptem amb el suport de socis individuals i de més de 300 gremis i associacions empresarials, amb les quals treballem mà a mà per donar veu a les micro, petites i mitjanes empreses i els professionals autònoms.

Per quin motiu creu que el Govern ha decidit atorgar-li aquesta distinció?

Crec que la Generalitat ha volgut posar en valor la nostra tasca com a patronal. PIMEC va néixer l’any 1997 de la fusió de PIMEC i SEFES, que van unir els seus esforços per crear una confederació patronal única, forta i representativa. Al llarg de la seva existència, PIMEC ha aconseguit fites històriques d’una transcendència importantíssima per a les pimes i els autònoms, no només els de Catalunya.

Per posar només uns quants exemples, es poden destacar totes les millores aconseguides en relació a la Llei de Contractació Pública i el recent acord sobre representativitat patronal que contempla la unitat d’acció i la paritat institucional entre les dues organitzacions empresarials catalanes més representatives.

D’altra banda,  PIMEC ha estat membre fundador i s’ha sumat a la Plataforma Pymes, l’organització empresarial intersectorial que representa més de 2 milions de pimes i professionals autònoms i que treballa conjuntament amb diferents patronals de tot l’Estat amb l’objectiu d’atorgar a les petites i mitjanes empreses el protagonisme i rellevància que els correspon.

Aquesta distinció suposa una motivació més per continuar treballant, com hem fet fins ara, a través de les nostres cadires de representació, de les nostres comissions de treball, de les sectorials, i des dels territoris.

Dedica a algú la seva Creu de Sant Jordi?

A totes les persones que conformen les 513.320 pimes de Catalunya i als 551.604 professionals autònoms catalans, que representen el 99,8% del teixit productiu i suposen el motor de l’economia catalana. I a la meva família, que sempre ha estat al meu costat al llarg de la meva trajectòria al capdavant de PIMEC.

 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El sector industrial català segueix a l’alça

Next Story

“L’economia circular és la millor eina per combatre la precarietat laboral i la contaminació al món de la moda”

Latest from Competitivitat