Noves oportunitats per als joves gràcies al Cos Europeu de Solidaritat

La Comissió Europea ha posat en marxa el Cos Europeu de Solidaritat , només tres mesos després que el president Juncker el anunciés i com a primer resultat concret de les prioritats d’actuació definides en la full de ruta de Bratislava .

Des del passat mes de desembre, els joves d’entre 18 i 30 anys poden inscriure a través de l’adreça: http://europa.eu/solidarity-corps , per disposar de noves oportunitats de fer una important contribució a la societat en tota la UE i per adquirir una valuosa experiència i unes competències útils al principi de la seva carrera professional.

Declaracions del president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker:

«El Cos Europeu de Solidaritat crearà oportunitats per als joves que vulguin fer una contribució significativa a la societat i els ajudarà a mostrar la seva solidaritat, una cosa de la que el món i la Unió Europea no estan sobrats. Al meu entendre, aquesta ha estat sempre l’essència del que la Unió Europea representa. No són els Tractats ni els interessos industrials o econòmics els que ens uneixen, sinó els nostres valors. I els que treballen com a voluntaris viuen aquests valors europeus cada dia ».

Les propostes presentades reuniran a escala de la UE, per primera vegada, els diferents tipus d’accions que persegueixen un únic objectiu: millorar les oportunitats per als joves

Cos Europeu de Solidaritat

A través del nou Cos Europeu de Solidaritat, els participants tindran l’oportunitat de participar en un projecte de voluntariat o de formació, un període de pràctiques o una ocupació durant un període d’entre 2 i 12 mesos.

Cuerpo Europeo de Solidaridad 2
Els joves podran participar en una àmplia gamma d’activitats

Podran així participar en una àmplia gamma d’activitats en àmbits com l’educació; la salut; la integració social; l’assistència en el subministrament d’aliments; la construcció d’allotjaments; l’acollida, ajuda i integració d’immigrants i refugiats; la protecció del medi ambient; i la prevenció de desastres naturals.

Els joves que s’inscriguin en el Cos Europeu de Solidaritat hauran de subscriure el mandat del Cos i els principis en què s’inspira. Les organitzacions participants s’han d’ajustar a la Carta del Cos, que defineix els drets i responsabilitats durant totes les etapes de l’experiència de solidaritat.

L’objectiu és que a finals de 2020, 100.000 joves europeus s’hagin incorporat al Cos

Garantia Juvenil

La lluita contra la desocupació juvenil és una prioritat de primer ordre per a la UE. El foment de l’ocupació és una qüestió d’interès comú, compartit per tots els estats membres, i la Comissió dóna suport aquests esforços a través d’una sèrie de polítiques i accions.

Cuerpo Europeo de Solidaridad 3
La lluita contra la desocupació juvenil és una prioritat de primer ordre per a la UE

Amb aquesta finalitat, fa tres anys es van posar en marxa la Garantia Juvenil i la Iniciativa sobre Ocupació Juvenil. Des de 2013 el nombre de joves aturats a la UE ha baixat en 1,6 milions i el nombre de joves que ni estudien ni treballen ha disminuït en 900.000. Aquesta encoratjadora evolució indica que la Garantia Juvenil, recolzada per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, ha contribuït a marcar la diferència sobre el terreny. Aproximadament 9 milions de joves van acceptar una oferta, majoritàriament d’ocupació.

http://www.pimealdia.org/lagenda-de-la-unio-europea-programa-de-treball-2017/

Per tal de garantir una aplicació plena i viable de la Garantia Juvenil i la seva materialització en les regions que més ho necessiten, la Comissió acaba de proposar que s’afegeixi un import addicional de 2 000 milions d’Euros per seguir desenvolupant la Garantia juvenil a tot Europa i donar suport a un milió addicional de joves d’aquí al 2020.

Mobilitat dels contractes d’aprenentatge

 Cos Europeu de Solidaritat 1 També hem de millorar l’ocupabilitat dels joves. Estudiar i aprendre en un altre país ha demostrat ser de gran valor afegit perquè els joves desenvolupin les seves capacitats, millorin les seves oportunitats de carrera i reforcin la ciutadania europea.

Un major nombre de joves de tots els estrats de la societat haurien d’aprofitar aquestes oportunitats

Així doncs, la Comissió llançarà «ErasmusPro» , 1 activitat específica dins el programa Erasmus + per donar suport a estades de llarga durada d’aprenents a l’estranger. La Comissió també proposarà un Marc de qualitat per als períodes d’aprenentatge que estableixi els principis bàsics per al disseny i l’aplicació de programes d’aprenentatge a tots els nivells. En 2017 s’establirà un servei de suport a la formació d’aprenents centrat en la demanda, que ajudarà els països que introdueixin o reformin els seus sistemes d’aprenentatge.

Garantir una educació de qualitat

Com a part de les mesures adoptades, la Comissió va presentar un seguit d’accions per ajudar els Estats membres a oferir una educació de qualitat per a tothom, de manera que els joves adquireixin els coneixements i les aptituds necessaris per participar plenament en la societat i respondre als nous reptes i oportunitats que ofereixen la mundialització i el canvi tecnològic.

Via | European Commission

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Ocupació a Europa: tres milions de llocs de treball creats en l’últim any

Next Story

La Setmana Europea de la Formació Professional com a font d’inspiració

Latest from Panorama