La direcció estratègica de recursos humans part-time

Actualment hem de ser flexibles per adaptar-nos als canvis de mercat, a la competència creixent… I ho hem de fer amb totes les eines al nostre abast, de forma ràpida i, per suposat, sovint creativa, fer les coses com abans ja no funciona: no hi ha el mateix pressupost per tenir un equip complet per a cada cosa, fins ara estàvem acostumats a repartir les tasques de l’empresa per departaments i el nostre equip era qui s’encarregava de tot. En aquets moments ha entrat en joc una nova forma de treure-li més profit al nostre capital humà i alhora aconseguir millors resultats: l’outsourcing de Recursos Humans, o dit de forma col·loquial, la direcció de recursos humans per hores.

Passa sovint que les empreses no tenen prou moviment, sigui quina sigui la mida, que justifiqui econòmicament tenir en plantilla una o diverses persones especialitzades en la direcció de Recursos Humans.

Això significa que no podem comptar amb un professional de primer nivell en aquesta àrea, que tingui una àmplia experiència i capacitat per prendre decisions estratègiques? Per suposat que no! L’outsourcing ens permet comptar amb aquest perfil professional, i amb el seu equip de suport, de forma totalment adaptada a les nostres necessitats.

Avantatges de contractar un outsourcing de Recursos Humans

  • La principal raó per la qual les empreses externalitzen els recursos humans és la gestió del dia a dia: un professional qualificat que els ajudi a resoldre conflictes, mitjançar entre persones i entre equips, treballar les relacions interpersonals…
  • Optimitzes els recursos: disposes d’un professional de primer nivell i un equip especialitzat per una quota fixa mensual, per tant tens un especialista per a cada situació que ho requereixi per un cost mínim.
  • Variabilitzes el cost del departamentde Recursos Humans: s’acorda una dedicació en funció de la càrrega de treball de cada empresa, i inclús de forma estacional.
  • Els resultats són millors estadísticament, especialment en èpoques de canvi: el professional aporta un punt de vista objectiu i “fresc”.
  • A partir del anterior punt, un avantatge per a la direcció de l’empresa: el professional extern pot prendre amb més facilitat decisions complicades i/o delicades i executar-les.
  • En comptar amb un equip de suport, es redueixen els temps de reclutament i selecció de personal.
  • A banda, la direcció de l’empresa compta amb un assessorament extern i un punt de vista molt útils en la presa de decisions.

En resum, l’externalització permet contractar allò que calgui a cada moment sense compromisos que excedeixin la necessitat. Una excel·lent eina estratègica per a empreses de qualsevol sector i mida, sovint no prou aprofitada.

Jordi Mercader, Director de Mercaconsult

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Cap d’any poc fred, però per Reis canvis importants: predicció meteorològica del 30 desembre 2017 a 5 gener 2018

Next Story

Polítiques de motivació i retribució a l’empresa

Latest from Competitivitat