Les 4 claus per dissenyar l’estratègia en gestió de RRHH del 2017

En l’exercici de planificació de l’estratègia empresarial pel proper any, a més d’altres eixos com el financer i el comercial, és imprescindible definir també quines mesures de gestió de RRHH introduirem per tal d’alinear les persones amb els objectius estratègics, i passar de la perspectiva del “projecte de l’empresa” a la del “nostre projecte”.

gestio-de-rrhh

Ara és un bon moment per parar-nos a reflexionar i planificar l’estratègia de persones que volem per la nostra empresa. En aquest sentit, us recomanem tenir en compte com a mínim els 4 aspectes següents:

   1. Gestió del talent individual: El “café para todos” no funciona, cal adaptar i flexibilitzar les mesures de gestió, segons les necessitats de les persones del nostre equip.

   2. Coherència: Les mesures que es plantegin implantar han d’estar en coherència amb el pla estratègic, els reptes i objectius que ens plantegem, i així s’han d’argumentar. Si ens plantegem obrir una nova línia de negoci podem planificar per exemple una acció formativa, una retribució per objectius o una política horària concreta.

   3. Transparència: En l’escenari econòmic i social actual, la transparència ja no és una opció, i si parlem de la relació amb les persones en entorns com l’empresarial tampoc. La comunicació ha d’estar present des del minut zero en qualsevol mesura que s’implanti, i s’ha de mantenir en totes direccions.

   4. Els reptes que com organització hem d’afrontar ens obliguen a estar 100% orientats al client i a ser prou àgils i flexibles per adaptar-nos a les seves necessitats canviants, el que implica un canvi de mentalitat per tal que les noves actuacions i resultats siguin sostenibles en el temps. En aquest sentit, caldrà preveure les actuacions de treball pertinents per tal d’integrar a tots els treballadors en aquest compromís envers al nostre client per oferir-li el valor afegit que donem al mercat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La reforma horària a les pimes

Next Story

La norma SGE 900: una alternativa a la Direcció empresarial

Latest from Competitivitat