/

Lideratge empresarial: estratègies de com liderar el teu equip

El lideratge empresarial pot ser senzill si sabem gestionar les necessitats bàsiques de les persones en l’entorn professional com són l’autoconeixement, autorealització, interrelació, cooperació, benestar,… i gestionar les actituds i voluntats per voler fer, conèixer, reconèixer, reflexionar i sobretot canviar.

Un dels canvis més significatius en els models de gestió de les empreses ha estat la creació d’espais d’interrelació en què el factor humà és la seva màxima prioritat.

Algunes habilitats d’un bon líder

Aquest canvi ha exigit que s’adquireixin noves habilitats del lideratge empresarial:

  • empatia
  • assertivitat
  • comunicació eficaç
  • motivació
  • gestió del talent
  • reconeixement dels èxits assolits
  • generar confiança i oportunitats de desenvolupament (reptes)
  • fomentar l’autonomia i la cooperació

la gestió del factor humà, ens porta necessàriament a trobar fórmules sobre com liderar un equip de manera eficaç i potenciar el talent de les persones

Estratègies de com liderar l’equip

Cal implementar l’estratègia més adequada en cada situación, segons ens diu el model de lideratge situacional de Paul Hersey i Ken Blanchard, ells proposen un líder que modeli i respongui a diferents estils de lideratge en base a tres variables: l’objectiu, la maduresa de la persona, la capacitat o coneixement de la persona.

Crea un bon clima de treball: Promou la participació, la cohesió, la interacció directa, la comunicació  i les decisions conjuntes amb els membres de l’equip, aconseguieixen que els col·laboradors estiguin disposats a treure el millor de si i articular esforços per assolir nous reptes.

Predica amb l’exemple: Sigues coherent i un referent per als que t’envolten.

Renova els rols: Una manera de motivar els equips de treball és canviant de tant en tant els rols que els seus membres assumeixen. Una manera d’augmentar el compromís amb el projecte comú i un excel·lent recurs per descobrir talents.

Gestiona els conflictes: En cas de conflicte, identificar-lo i saber intervenir a temps, atendre les discrepacias i escoltar assertivament a les parts i actuar amb respecte recolçant la innovació i la millora com equip de treball.

Fes una comunicació fiable: Abordant els temes d’interès comú de manera directa, es transmet respecte i seguretat. La comunicació  ha de ser autèntica i sense ambigüitats.

Fixa objectius periòdics: Els objectius són referències per l’acció i cal que es compleixin fent seguiment (que no és control) per augmentar la motivació dels col·laboradors i potenciar el seu compromís amb el projecte.

Estableix un tracte  directe amb cada cada persona: Es fonamental tenir un tracte proper amb les persones que formen l’equip de treball i personalitzar aquesta relació tenint en compte que cadascú som diferents. Una de les funcions essencials del líder és potenciar les habilitats i fortaleses dels membres del seu equip.

Si vols desenvolupar més habilitats per a ser un millor líder, podem fer-ho plegats.

Maria José Torrente, Psicòloga Organitzacions i Persones

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Cultura corporativa com a clau de la competitivitat empresarial

Next Story

6 errors que no has de cometre en la gestió de les persones

Latest from Competitivitat