Arribar a resultats: 4 accions que determinen l’èxit

Els estudis realitzats sobre aquest tema en diferents universitats o els escrits d’autors de renom sobre les claus de l’èxit, ens descobreixen que les organitzacions que aprenen, destaquen per la seva tasca i perfils dels seus professionals

Quins són els elements que determinen l’èxit?

  • Prenen les regnes del seu camí i no deixen que les situacions externes els controlin o desbordin.
  • Es s’orienten a la consecució d’objectius , posen el focus en els resultats, superant reptes i innovant.
  • Aprofiten les oportunitats i interactuen positivament , veuen el got mig ple i treuen el costat favorable a circumstàncies adverses.
  • Són perseverants , es focalitzen en metes concretes per arribar-hi.
  • Desenvolupen el autoconeixement i regulació emocional per a la seva major benestar.

Escoltem, veiem i llegim que en els temps que vivim ens falta seguretat, confiança o certesa; hem de prendre les regnes de la situació i seguir avançant amb energia i il·lusió.

exit-2-còpia

Sabem quin perfil professional destaca per sobre d’altres en la consecució d’objectius, però hi ha una competència, “ Orientació a l’assoliment” , que permet activar el sentit d’urgència quan cal prendre decisions importants, per arribar a ser millor que els competidors o superar-los, atendre les necessitats del client i seguir creixent com a organització.

Si una cosa és segura en els negocis és la incertesa, els equips que perden no tenen l’execució disciplinada dels que guanyen “. Stephen Covey

Participem com a empreses i segurament, actuem des de la confiança i excel·lència malgrat les circumstàncies canviants de l’entorn. Stephen Covey en el seu llibre “Assegurar resultats en temps d’incertesa” ens brinda l’oportunitat de conèixer 4 accions que el Líder ha de mantenir en el seu equip per assolir els objectius i que determinen l’èxit:

claus -del-èxit

  1. Executar les prioritats amb excel·lència
  2. Alt nivell de confiança
  3. Aconseguir més amb menys
  4. Reduir la por

El Lideratge constitueix un factor crític per a l’èxit de les organitzacions, particularment a causa dels canvis i transformacions que han d’implantar per la turbulència externa.

El líder transformador , és aquell que té la capacitat de coordinar i organitzar eficaçment a les persones que conformen l’equip de treball, gestionar les emocions i propiciar un ambient favorable, donant suport, orientant i conduint als equips per el major benestar organitzacional.

En el curs “ Orientació a resultats i l’assoliment “de PIMEC, que imparteix M. José Torrent (consultora reconeguda en desenvolupament de les persones i les organitzacions i presidenta de l’Associació Coaching Catalunya), aprendràs a desenvolupar una competència que et permet fixar metes ambicioses, per sobre del que realment creus que pots aconseguir.

Ma. José Torrent Tomás, Psicòloga Empresa i Persones

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Cuba: un país d’oportunitats i riscos per a les pimes catalanes

Next Story

La gestió orientada al marge

Latest from Competitivitat