L’obligació dels autònoms del sector de la construcció a inscriure’s al REA

Els professionals autònoms que prestin serveis en el sector de la construcció han de donar-se d’alta al Registre d’Empreses Acreditades (REA). I també s’hi han d’inscriure tant les empreses que pretenguin subcontractar com les empreses que pretenguin ser subcontractades.

El REA és una eina que serveix per donar garanties sobre l’empresa que es contracta, és a dir, un procediment per assegurar que les empreses que participen en obres tinguin un control més exhaustiu. El REA està regulat per la llei 32/2006, de 18 d’octubre, reguladora de la subcontractació del sector de la construcció, i té com objectiu garantir una sèrie de requisits, que expliquem amb més detall a continuació.

Els empresaris, tant individuals com col·lectius, en estar inscrits al REA demostren que compleixen totes les normatives relacionades amb les infraestructures i amb les eines necessàries per a les feines de construcció. A més a més, amb aquest procediment avalen el control sobre el personal laboral i els seus coneixements en matèria de prevenció de riscos laborals.

Només s’han d’inscriure al REA de manera obligatòria els autònoms que tinguin contractats altres treballadors. En el cas de les societats unipersonals que estiguin formades només per professionals autònoms, s’han d’inscriure al REA si contracten terceres persones per compte d’altri.

Per poder registrar-se al REA, l’autònom ha de demostrar que és solvent. Amb això és pretén preservar la seguretat dels treballadors de la construcció. També s’ha d’acreditar que tot el personal està format en matèria de prevenció de riscos laborals i que té el suport d’una organització preventiva adequada.

El registre al REA es pot fer via online, i qualsevol client o empresa pot comprovar que l’empresa que contracta compleix els requisits esmentats. En aquest enllaç del web de la Generalitat de Catalunya hi trobareu tota la informació relacionada, inclosos l’accés a la tramitació i els passos que cal fer.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com és la prestació per atur dels autònoms?

Next Story

L’aportació de les ETT al món de l’empresa

Latest from Panorama