El neurolideratge ha revolucionat la manera de fer empresa

El neurolideratge està de moda i ha revolucionat la manera de fer empresa, i la de relacionar-nos entre les persones, aplicant els coneixements sobre el funcionament del cervell en la gestió i potenciació dels equips.

El neurolideratge és el poder del cervell al servei del lideratge i de la felicitat a la vida i a l’empresa

Les empreses on la seva cultura està basada en la confiança generen més energia, productivitat  i compromís en els treballadors. Un bon lider ha de saber gestionar els seus equips per aconseguir crear un ambient de treball de confiança i col·laboració,  aconseguir que les persones generin oxitocina. L’oxitocina també coneguda com “l’hormona de la felicitat” té un paper important en el comportament dels éssers humans i la creació de relacions socials.

Dissenyar i posar en marxa pràctiques organitzatives de lideratge que alliberin oxitocina és important per crear entorns col·laboratius i de confiança

La conducta, la presa de decisions, la motivació, la intel·ligència emocional, la forma de relacionar-se amb altres, la intel·ligència i aprenentatge individual i organitzacional són aspectes que ha de tenir en compte un bon líder.

El neurolideratge és una eina fonamental per potenciar els factors intel·lectuals i emocionals vinculats a la presa de decisions, la capacitat per resoldre problemes, el funcionament i la conducció d’equips de treball.

El seu objectiu és millorar l’efectivitat dels líders tenint com a suport els descobriments relacionats amb la fisiologia de la ment i el cervell i com aquesta influència els comportaments, les interaccions i la presa de decisions en l’àmbit laboral.

Comprenent com funciona el cervell, la seva anatomia i la seva fisiologia, el neurolideratge intenta definir la base neuronal del lideratge i de la gestió de les persones.

El funcionament del neurolideratge es basa en els següents aspectes:

  • Processos emocionals intervenen en la presa de decisions.
  • Emoció i cognició no són processos independents.
  • L’emoció afecta funcions cognitives, com la percepció, la memòria i l’atenció.
  • En funció de l’estat emocional, les persones accedeixen a records, emissió de judicis o selecció d’informació.
  • Els hemisferis cerebrals interpreten diferent a l’experiència emocional.

El neurolideratge estudia principalment:

  • Solució de problemes i presa de decisions.
  • Innovació i creativitat.
  • Regulació emocional.
  • Col·laboració i influència.
  • Gestió del canvi.

Ens trobem davant un gran canvi de paradigma que avança ràpidament, on el repte dels nous líders és aconseguir avui que les persones assoleixin el seu màxim potencial demà de la mà de la pròpia empresa. T’apuntes?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Assabenta’t de quines subvencions tens a la teva disposició: programa 30 Plus

Next Story

Talentgagement: La clau per aconseguir una marca Retail smart & sexy

Latest from Competitivitat