El nou repte en el lideratge

Està comprovat que el nivell de compromís d’un equip està relacionat amb el responsable del que depèn. Les mateixes persones o el mateix equip sota la direcció d’una o altra persona o lideratge, poden tenir resultats completament diferents. La falta de sintonia amb el cap és un dels principals motius de desvinculació argumentats pels candidats que decideixen fer un canvi de projecte professional.

Ser líder avui i en un futur no és tasca fàcil, però pot ser relativament senzill si partim de la premisa que es tracta de necessitats bàsiques de les persones en l’entorn professional

Per ser un bon líder és necessària una actitud i voluntat, és a dir, estar disposats a conèixer, reconèixer, reflexionar i sobretot a canviar

Ser líder avui i en un futur no és tasca fàcil, però pot ser relativament senzill si partim de la premisa que es tracta de necessitats bàsiques de les persones en l’entorn professional (autoconeixement, autorealització, interrelació, cooperació, felicitat,…). Tanmateix és necessària una actitud i voluntat, és a dir, estar disposats a conèixer, reconèixer, reflexionar i sobretot a canviar.

Si bé no existeix un consens sobre quin estil de lideratge és el més adequat, sí que podem parlar de la necessitat d’un estil de lideratge més integrador, inspirador i, fins i tot, il·lusionador.

Les claus són conegudes per tots els que hem cursat formació en lideratge:

Clau per ser un bon líder

  • transparència
  • generar confiança i oportunitats de desenvolupament (reptes)
  • fomentar l’autonomia i la cooperació, una cultura oberta
  • creació de valors conscients i compartits
  • fomentar el reconeixement i la comunicació transparent i constructiva

Però hi ha un element que sovint s’oblida o que queda amagat enmig de tants reptes i objectius, i us animo a marcar-lo també com a imprescindible:

El lideratge des del cor

De la mateixa manera que des de les accions de màrqueting es busca arribar al cor del client, conèixer què vol i donar-li el servei o producte que cobreixi les seves expectatives, des de la gestió de persones hem de treballar també perquè els nostres equips es vinculin emocionalment amb el projecte en el que participen.

Cada persona té unes expectatives i motivacions diferents, per això tenim la responsabilitat d’estar atents i escoltar-les, i fer-ho des del cor, de manera oberta i honesta, només així arribarem també al seu cor

Aquest és doncs el nou repte en el lideratge: Arribem al cor de les persones.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Reglament de declaracions nutricionals i propietats saludables en els aliments

Next Story

Enquesta a empreses de drons

Latest from Competitivitat