/

Oliba Green Beer, la primera cervesa verda d’oliva del món

Ivan Caelles Colomés és director d’ERM del Pallars Productions i creador de les dues marques comercials: ERM oli d’oliva de muntanya i Oliba Green Beer.

Aquesta pime col·labora amb l’ONCE i fa etiquetatges en llenguatge Braille per a persones amb discapacitat visual. També ha establert una col·laboració amb la fundació privada Ilersis per a la reinserció de persones amb discapacitats psíquiques, les quals ajuden en l’embalatge de les ampolles en les maletes-pack que comercialitzen.

Com van ser els inicis d’aquest projecte?

L’empresa pròpiament neix el febrer de 2020, però el projecte amb marca pròpia comença amb l’oli el desembre de 2018, amb el llançament d’ERM Oli d’oliva de muntanya, que pretén potenciar les varietats autòctones del Pallars Jussà i comercialitzar olis en verd i d’alta qualitat. A posteriori, es crea la primera cervesa verda d’oliva del món sota la marca comercial Oliba Green Beer i es fa el llançament el 8 de maig de 2020.

Com produïu els vostres productes?

Referent a la producció de la cervesa, l’estem elaborant en una fàbrica artesana i vam implantar un sistema d’estalvi d’ús d’aigua i energia elèctrica per a optimitzar al màxim el procés.

Com va sorgir la idea de fer una cervesa d’oliva?

Per tal de donar a conèixer els meus olis vaig fent tastos i he anat observant que la gent no està acostumada a “beure l’oli”, a diferència del sector del vi o la cervesa, on en els tastos sí que es beu. Em vaig quedar amb la idea que si l’oli fos més bevible seria molt més divertit i a partir d’aquí vaig pensar a fer un assemblatge oli-cervesa.

Com està funcionant aquest producte?

La veritat és que des del llançament ha tingut una gran acollida i ara ja estem distribuint a molts punts d’Espanya i hem començat a exportar. Primer a Itàlia, però hi ha molts països que ho començaran a fer aviat com Polònia, Txèquia, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, etc. Estem encara en fase embrionària, però estem convençuts que en el futur col·laborarem amb molts països que hi poden mostrar interès.

La Covid-19 ha accelerat canvis en el mercat laboral com la implantació del teletreball, la digitalització de les empreses… Quins canvis, en aquest sentit, heu experimentat des de la vostra pime?

De fet, el llançament del producte de la nova cervesa el vam fer en ple confinament i s’ha de dir que segurament això ens ha anat a favor, ja que tothom estava més pendent de les notícies, tant per mitjans tradicionals com digitals. Els mitjans de comunicació es van decantar moltíssim amb nosaltres, ja que anaven escassos de notícies diferents de les relacionades amb la pandèmia i això ens va donar molta difusió ja d’inici.

Què us distingeix de la resta d’empreses del mateix sector?

Podem dir que ara per ara tenim uns productes únics i exclusius al món, tant en els olis com en la cervesa. Som els únics que treballem monovarietals en oli verd de certes varietats que només es conreen al Pallars Jussà. Això ens fa ser totalment diferents, i el mateix podríem dir de la nova cervesa. En aquest cas l’hem patentat per protegir-nos de possibles plagis futurs.

Volem continuar innovant i ampliant la nostra gamma de productes. Tanmateix, tenim el repte d’arribar a disposar de la capacitat productiva per poder fer la millor i més extensa distribució dels nostres olis i cerveses. En aquests moments no sabem quin creixement tindrem perquè l’allau de comandes és tan elevada que sabem que tindrem un creixement exponencial molt ràpid, però no sabem mesurar-ne l’abast a mitjà-llarg termini. Sabem que haurem de fer més inversions i necessitarem més persones, però ara per ara se’ns fa difícil fer-ne una projecció immediata.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

“En un horitzó no massa llunyà, el sector de l’automoció anirà restringint l’ús de materials verges i incorporarà matèries primeres secundàries”

Next Story

L’afectació de la Covid-19 en dos sectors clau de l’economia: comerç i turisme

Latest from Innovació