Les pimes catalanes guanyen presència en la segona edició de l’Advanced Factories

Barcelona va acollir la segona edició de l’Advanced Factories 2018 entre els dies 13 i 15 de març. La fira, que va rebre més de 12.000 visitants, va comptar amb la presència de 89 empreses amb seu a Catalunya, un fet que reflecteix el canvi de mentalitat de les pimes catalanes, que cada vegada prenen més consciència de les noves necessitats i treballen per oferir solucions innovadores en l’àmbit de la indústria 4.0 i posicionar-se així en el mercat.

Durant aquests tres dies, Barcelona s’ha convertit en la capital mundial de la indústria 4.0 i la robòtica industrial. Al llarg de l’esdeveniment, que s’ha celebrat en el Centre de Convencions Internacional, es van poder veure tecnologies de tota mena: robòtica, realitat augmentada, impressió 3D, tecnologies iOT o ciberseguretat, entre d’altres. Totes aquestes tecnologies se situen com a elements clau per a la fàbrica del futur.

A més de la fira, s’han dut a terme un seguit de congressos relacionats amb l’Advanced Factories 2018. Alguns dels més destacats han estat l’Industry 4.0 Congress, centre de transferència de coneixement de diferents experts; el Factory Innovation Theatre, on s’exposaven projectes d’innovació industrial d’èxit (automatització de plantes, digitalització de processos, sensorització, aplicació de l’iOT, etc.) i les claus per aconseguir-ho; o el Talent Market Place, que posava en contacte les empreses amb futurs professionals.

En el marc de l’Advanced Factories 2018 va tenir lloc la conferència “Polítiques per fomentar la innovació en la indústria 4.0”, en què va participar el director general d’Indústria del Ministeri d’Economia, Mario Buisán, que va destacar que “la digitalització és una prioritat fonamental”. Buisán també ha remarcat que quan es parla de “política industrial, aquesta no s’entén sense la transformació digital”.

En aquest sentit, l’Advanced Factories ha posat de manifest la creixent necessitat de les empreses d’actualitzar-se i iniciar el camí cap a la transformació digital a tots els nivells, especialment en el sector industrial. Alhora, el congrés sobre indústria 4.0 i robòtica ha destacat la necessitat de formar els nous professionals que s’introdueixen en el mercat laboral, així com de fomentar una formació contínua per als treballadors que ja fa anys que en formen part però que requereixen actualitzar els seus coneixements.

Les següents empreses, membres de PIMEC, van tenir un espai dins la fira per tal de presentar els seus productes i/o serveis per a la fàbrica del futur: Aetech, Asorcad Engineering S.L., Bielec, Bcn Vision, Bossard Spain S.A., Computer Integrated Manufacturing Technologies S.L., CT Automatismos, Dispabe S.L., Eceleni S.L., Effitronix Systems S.L., Esyma S.L., Hexagon Metrology S.A., Infor Software Iberia Sau, Infranor Spain S.L.U., Ifm Electronic S.L., Macsa Id S.A., PI Micos Iberia S.L., Murrelektronik Spain S.L.U., Percamlaser S.L., Punzones y Matrices TC S.L., Sauri Automation S.L., Software Tecnic Tecnocim S.L., Talleres Rogasa S.A., Tecsa i Weidmuller S.A..

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Coneixes la importància de la resiliència en l’entorn empresarial?

Next Story

L’Índia: Oportunitats de negoci en un país en expansió

Latest from Innovació