Posicionament de marca; Barcelona com a exemple

Posicionament de marca
Posicionament de marca

Per al màrqueting, el posicionament de marca, producte o empresa és la percepció o espai que aquestes ocupen a la ment del consumidor respecte a la competència.

Com a estratègia consisteix en aconseguir que la marca ocupi un lloc distintiu relatiu a la competència; és a dir, que el consumidor en tingui una consideració comparativament avantatjosa en quan n’ha conegut i apreciat l’ús i proposta de valor.

Les empreses som les responsables de posicionar-nos d’una o altra manera: crear una identitat pròpia amb característiques úniques, i explicar-ho al mercat de manera que puguem transmetre la nostra personalitat, valors, missió, cultura, beneficis, i avantatges competitius per guanyar quota de mercat.

El disseny urbanístic de Barcelona, els actes que s’hi organitzen, el tipus d’empresa que acull, o els negocis i start-ups que recolza, transmeten intrínsecament uns valors que fan que es posicioni d’una o altre manera. Segons la percepció que se’n tingui des de l’estranger, atraurà un o altre tipus d’inversió, o es convertirà en candidata ideal per a inversions davant altres ciutats mundials.

Posicionament de marcaBCD Barcelona Centre de Disseny tot just ha publicat al juliol els resultats del segon Survey on the Barcelona City Brand(el primer és del 2013), una enquesta internacional elaborada en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona que recopila dades sobre el posicionament de la ciutat i la seva marca al món.

L’enquesta aporta informació clau sobre els valors i els sectors que defineixen la Marca Barcelona, així com dels rànquings de les ciutats globals més creatives i emergents, a partir d’un qüestionari adreçat a una xarxa de contactes internacionals vinculats amb els esdeveniments més rellevants en el camps del disseny, l’empresa i la innovació.

Una de les principals conclusions és que Barcelona ocupa el quart lloc al món com a ciutat creativa, molt a prop del tercer lloc de Berlín, i per darrere de Nova York i Londres.

En aquest sentit, Isabel Roig, directora general de BCD, apunta que “les xifres obtingudes refermen el pes que té la creativitat i els sectors d’activitat associats en la percepció de la ciutat i el seu posicionament internacional, un actiu de gran valor per a les nostres empreses i professionals, així com per potenciar la ciutat com a pol d’atracció de talent i inversió.

El públic també associa a Barcelona amb “dinàmica”, “vibrant”, “cosmopolita”, “cultural”, “Innovadora” o “inspiradora”. Tots aquests atributs defineixen la ciutat i la diferencien respecte “la competència” entesa aquí com a pol d’atracció per als negocis.

I tu, quina percepció vols que tinguin de la teva empresa?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Exigeixes als teus deutors els interessos de demora?

Next Story

Oportunitats de creixement en el sector d’Internet a l’Índia

Latest from Innovació