Com protegir-se dels efectes econòmics del coronavirus?

Alguns fòrums econòmics anomenen “cignes negres” els successos inesperats, com la pandèmia de la Covid-19, una espècie de tempesta perfecta que ha posat en escac totes les peces del mercat: demanda, finançament, proveïdors, producció, oferta i vendes.

Empeses pel bloqueig de les operacions comercials, el desproveïment de les cadenes de subministrament i la caiguda dels ingressos, moltes empreses s’han vist obligades a recórrer a renegociacions amb els partners, a reestructurar el deute i, fins i tot, a sol·licitar moratòries i quitacions. En definitiva, la pandèmia ha deixat molts negocis indefensos enfront d’un mercat inestable, en el qual proveïdors i clients estan començant a acumular desajustaments en els seus comptes. Les seves pèrdues i impagaments poden acabar arrossegant altres actors del mercat.

Una vegada superada la primera fase de la crisi, l’accés a la liquiditat, les empreses han d’afrontar ara la segona etapa: dotar de seguretat les seves operacions comercials, especialment les pimes, l’estructura de les quals s’ha vist afeblida per l’efecte dominó d’aquesta crisi. Comptar amb la garantia que dona una assegurança de crèdit pot protegir-nos i evitar aquest efecte contagi.

La prioritat, per tant, és preparar i protegir l’empresa davant dels diferents escenaris que poden aparèixer en aquesta fase de desescalada. Per exemple, a través de l’adaptació tecnològica perquè el 100% de les gestions diàries puguin fer-se online, la qual cosa assegura l’activitat fins i tot en circumstàncies de confinament. El monitoratge de clients i riscos, per no perdre detall sobre els balanços i la situació econòmica de socis i proveïdors, molt castigats en aquests moments, és una altra recomanació crucial, igual que diversificar i buscar nous mercats. Totes aquestes precaucions són indispensables per a garantir la continuïtat de l’activitat empresarial, ja que un rebrot puntual del virus pot obligar a paralitzar, una altra vegada, una o diverses línies de negoci.

Posar la seguretat en el radar de les nostres vendes, dotant-les de protecció amb instruments com CESCE Fàcil, per exemple, és, més que mai, una prioritat per a garantir la supervivència comercial de les empreses que venen a crèdit. Perquè el seu èxit comercial dependrà, sens dubte, de com es preparin davant l’arribada de nous esdeveniments imprevistos.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Solidaritat empresarial en temps de Covid-19

Next Story

Una segona oportunitat per recomençar

Latest from Competitivitat