“El secret de l’èxit de Pinter resideix en el fet que és una empresa oberta a tothom”

Pinter és l’empresa líder en pintura industrial situada a Barberà del Vallès, que el passat any 2018 va celebrar el seu 25è aniversari. Fundada el 1978 amb el nom Derivados de la Pintura S.A., compta en l’actualitat amb l’última tecnologia en serveis de pintura líquida i pintura en pols en quatre naus, una d’elles operativa les 24 hores del dia. Amb el temps, la seva superfície ha passat dels 980 m2 als 8.000.

El seu propietari, Carlos Rodríguez, assegura que el secret de l’èxit de Pinter és haver estat 25 anys oberts a tothom. Ens explica que la seva tasca consisteix fonamentalment a “estar pendent de tot sense interferir en la feina dels treballadors”, a qui dona suport de forma habitual com a director general.

Carlos Rodríguez. Va néixer a Guijuelo i va venir a Catalunya per buscar feina. Després de treballar en una fàbrica del barri del Poble Nou de Barcelona carregant material, va començar la seva trajectòria a l’empresa Faema com a auxiliar de recepció, i va arribar a ser coordinador de compres i producció. Després va iniciar la seva carrera professional a l’empresa que ara és Pinter i on porta més de 20 anys treballant.

Entre altres fites, ha aconseguit -juntament amb el seu equip- que Pinter arribi a ser líder de referències a Catalunya, ja que pinta més de 17 milions de peces anuals, que representen uns 8.250 m2 diaris.

El 2018 van celebrar els 25 anys de Pinter amb un sopar a l’Hotel Miramar de Barcelona. Hi van participar tots els clients, proveïdors i amics de l’empresa. Què ha fet que Pinter hagi arribat al quart de segle?

Creure en el projecte i, sobretot, molts anys d’esforç i de treball dur. He sacrificat temps amb la meva família, però sempre he treballat a gust perquè he tingut la sort de tenir molt bon equip.

Pinter és l’empresa amiga que obre les portes a tothom. Ens han visitat els presidents de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, José Montilla i Artur Mas. Els polítics no ens donen res, però és una satisfacció que personalitats tan destacades ens hagin volgut visitar.

En un càrrec com el meu pots decidir, però ningú t’estira les orelles si fas alguna cosa malament. Les coses surten bé i és gràcies a tots, però si prenc una decisió dolenta és culpa meva. Jo, com a propietari, deixo créixer els meus treballadors, delegar és un exercici sa.

Actualment Pinter factura més de 6 milions d’euros i compta amb 80 treballadors, però la situació de l’empresa a començaments de 1993 no era bona. Què va fer per tirar endavant Pinter?

Hem superat etapes dures. Una de les coses de les quals estic més satisfet és del fet que mai hem hagut d’acomiadar ningú i mai ens hem hagut d’endeutar, tot i la crisi. D’aquests moments n’hem après a superar-nos.

Ara mateix Pinter treballa amb instal·lacions de línies automatitzades i robotitzades per a l’aplicació de la pintura. Com segueixen apostant per l’R+D+I?

Pinter és una empresa de futur, estem actualitzats perquè invertim en tecnologia. Jo ja tinc 68 anys i soc conscient que toca un relleu generacional, però no tinc hereu per a l’empresa, ja que la meva filla ha escollit dedicar-se a la seva professió. Reconec que em sabrà molt de greu deixar-ho, és com tenir un fill que has de deixar marxar i no saps on anirà a parar, però tinc la tranquil·litat que tot anirà bé gràcies a les persones que formen l’equip.

L’objectiu d’aquesta companyia és seguir oferint als seus clients solucions completes i altes prestacions de tractaments de pintura industrial i acabats. Què diferencia Pinter de la competència?

Som diferents perquè som molt propers. Fem bé les coses i, en certa manera, ens veuen com a referent en el sector. Pinter és una empresa sense portes, oberta a tothom.

Comptem amb clients i amb proveïdors que porten amb nosaltres 25 anys. S’ha creat una confiança i una relació especial perquè sempre hem intentat tenir empatia, respectar i entendre les persones.

L’empresa és present en diferents àmbits i sectors com, per exemple, el de l’automòbil, l’hostaleria, l’hospitalari, en parcs i jardins, en material elèctric, etc. Quin ha estat el projecte més interessant?

És difícil escollir-ne només un, però recordo que l’any 1996 vam fer l’ampliació d’una nau. Consistia a desmembrar la pintura líquida i la pintura en pols. Era un repte i assumíem un risc, però va anar molt bé. També recordo un projecte amb l’empresa Braun; vam signar un contracte i vam haver d’ampliar l’empresa per poder fer aquest encàrrec.

A vegades, també hem dit que no a alguns projectes perquè no eren segurs o perquè ja vèiem que no podíem assumir els terminis.

Pinter compta amb un codi ètic de bones pràctiques que afecta l’empresa, els treballadors, els proveïdors i els clients. Valors com el treball en equip han estat presents sempre en la filosofia de Pinter i permeten oferir un servei de qualitat. També és una empresa que vetlla pel medi ambient. Han incorporat algun Objectiu de Desenvolupament Sostenible?

Aquest any hem facturat un milió més d’euros, en part gràcies a l’estalvi energètic i a un consum més responsable i eficient. Hem pres diverses mesures: vam canviar compressors, reciclem el cartó, tots els llums són de leds, hem disminuït la temperatura del circuit d’aigües, hem reduït el consum de gas, etc.

Hem aconseguit diverses distincions per diferents motius, entre altres el Premi PIMEC de Medi Ambient l’any 2002.

A més, ens agrada col·laborar. Ho fem amb ONG i fundacions com, per exemple, la Fundació Vicente Ferrer. També ajudem un menjador social de la sida i patrocinem esdeveniments amb causes socials importants.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

“Les empreses que integren el disseny gràfic en els seus processos són més productives i generen més riquesa”

Next Story

Novetats legislatives en l’àmbit socio-laboral: Creació de l’autoritat laboral europea

Latest from Competitivitat