Temperatures amunt …..però sense presses: predicció de la meteorologia de l’11 al 18 d’agost

Hem passat en una setmana de calorades exagerades a temperatures de pre-tardor. El mes d’agost ja ho fa això, sobretot la segona quinzena…enguany s’ha avançat. A primeres hores del matí és agosarat anar amb màniga curta i un jerseiet no fa nosa, la venda de gelats ha disminuït i també, tot i que de forma discreta, les begudes refrescants així com el consum energètic, menys aires condicionats connectats. Però quina és la predicció de la meteorologia del 11 al 18 d’agost?

La refrescada s’acaba

Encara aquest dissabte ens llevarem amb unes temperatures més pròpies de finals de setembre, però a poc a poc l’ambient s’anirà escalfant, fent-se més adequat a les dates.

Serà dilluns quan notarem força xafogor que ens recordarà que encara ens trobem a la canícula. La restauració també ho notarà segurament amb més afluència nocturna a terrasses i llocs exteriors en general.

Un exemple prou evident: a la ciutat de Barcelona el passat 5 d’agost a les 10 de la nit teníem 29º mentre que el dia 9 a la mateixa hora registràvem 18º, per descomptat que un es troba més a gust a l’exterior amb 29º que no pas amb 18º.

Compte que possiblement dimarts tindrem una interrupció amb algunes tronades a força indrets i de nou les activitats a l’aire lliure es podran veure afectades en alguns moments del dia.

La verema, enguany avançada a causa de les elevades temperatures, continuarà a bon ritme, tot i que dimarts haurem d’estar pendents del cel, alguna maleïda pedregada potser ens visita.

Dimecres i dijous ambient calorós sense excessos, res d’onades de calor que disparin el consum energètic. Potser divendres novament algunes tempestes puguin afectar algunes comarques.

Camp de blat i corbs | V. van Gogh, juliol 1890

Per cert, aquests dies, visitant algunes comarques catalanes, hem comprovat l’estrès hídric que estan patint força indrets, amb l’herba seca i boscos groguencs per la manca perllongada de pluges. El farratge és escàs, a no ser que sigui regat artificialment, i la producció es veu disminuïda.

De moment, tret de les zones afectades per tempestes, poca pluja general i generosa esperem. Fins divendres vinent!

Per gentilesa de Taiko Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Hi ha èxits que tan sols pots aconseguir si estàs disposat a fracassar

Next Story

La Llei de la Segona Oportunitat empresarial: una assignatura pendent

Latest from ODS i RSC