Transformació Digital: 7 tendències tecnològiques per al 2017

Transformació Digital

La tecnologia ha reduït les barreres per realitzar negocis, incrementar ingressos, millorar processos i implementar noves eines dins de les empreses. 

La transformació digital i la revolució tecnològica està en ple auge i sense vistes d’aturar-se, al contrari, encara amb molt camí a recórrer i avançant de manera molt ràpida.

Tendències tecnològiques per al 2017

Les tendències per als pròxims anys centren l’atenció en aspectes com:

  1. Realitat virtual augmentada (poder veure el món que t’envolta en comptes d’estar completament immers en el món virtual) i capturada (digitalitzar qualsevol espai i crear un model 3D que es pot recórrer virtualment).
  2. Intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic. Gràcies al big data, dotar als ordinadors de capacitat per aprendre models i resoldre problemes de manera automàtica. Apps intel·ligents, assistents personals virtuals que simplifiquen les tasques de l’usuari (llegir amb la retina de l’ull). Empowerment intel·ligent.
  3. Internet de les coses, interacció dels obTransformació Digitaljectes, i dispositius “vestibles” (weareable). El rellotge que compta les passes que hem fet caminant en un dia; o la nevera connectada al mòbil que ens avisa dels aliments que escassegen, i ens dóna l’opció de realitzar la compra online al supermercat amb un sol clic.
  4. Auge de la mobilitat. El mòbil com el rei absolut de l’oci i la feina; “adéu” al diner en efectiu i les targetes; cada vegada més llocs connectats, i amb més ample de banda.

  5. Automatització de processos (per exemple, atenció al client).
  6. Programació amb codi obert (Docker) i explosió de les API (Interfície de Programació d’Aplicacions; claus d’accés que et permeten fer ús d’un servei web d’un tercer a la pròpia web; exemples: instal·lar a la nostra pàgina web google maps, paypal, twitter, facebook.
  7. Desenvolupament progressiu de la seguretat digital; En un nivell més elevat i per a negocis per exemples com els bancs, apareix nova programació cada vegada més sofisticada, com la Cadena de Bloques (Blockchain: sistema de validació de transaccions a bitcoin, o tecnologia criptogràfica per a compartir propietats a internet).

La transformació digital afecta a l’estratègia corpTransformació Digitalorativa dels negocis. Les empreses ja són eminentment digitals; ara es tracta d’adaptar-se, canviar i innovar.

Passem de l’era de la digitalització, a l’era del coneixement. 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Les noves competències professionals

Next Story

REACH 2018: Com presentar l’expedient de registre de substàncies

Latest from Innovació