Xarxes socials: tipus, ús i tendències

ús de les xarxes socials a màrqueting

El màrqueting digital, és el gran aliat per a pimes i autònoms. Així ho deiem al primer post de la secció: “Màrqueting per a pimes. Resultats per a una baixa inversió”.

Una pàgina web com el nostre aparador al món, un blog per posicionar-nos com a experts en una matèria, un butlletí electrònic per informar a la nostra audiència periòdicament, un vídeo que parla de nosaltres i podríem arribar a convertir en viral…

I les xarxes socials per relacionar-nos amb els nostres clients i potencials clients.

Les xarxes socials són les plataformes de comunicació online a on el contingut es crea pels propis usuaris mitjançant l’ús de les tecnologies 2.0 que faciliten l’edició, la publicació i l’intercanvi de la informació. Les marques i les empreses ja no decideixen com comunicar-se amb els clients, són els propis usuaris els que generen informació. Alhora ofereixen una gran oportunitat per a empreses i organitzacions per connectar amb el seu públic.

Per a fer-ho, cal adaptar-se al nou tipus de comunicació; no vendre directament, sinó crear una estratègia de màrqueting que consisteix en:

  • Connectar amb el públic; transmetre emocions
  • Prioritzar la informació compartida. Rellevància
  • Informar de manera continua

(veure el post Màrqueting de Contingut)

Cada plataforma o xarxa té les seves pròpies característiques i cal conèixer les particularitats de cadascuna d’elles. Com a introducció:

Les més consolidades:

Facebook: Creada per intercanviar informació fluida i compartir contingut de manera senzilla a internet. Va nèixer al 2004 i segueix sent la xarxa social per excel·lència al món i a Espanya, seguida per twitter i youtube.

Twitter: Web gratuïta de microblogging que reuneix els avantatges dels blogs, les xarxes socials i la missatgeria instantània. Va nèixer al 2006 i juntamente amb instagram i Linkedin són les pugen més d’usuaris a Espanya.

Youtube: Lloc web per pujar, compartir i visualitzar vídeos. Va nèixer al 2005 i, compte!, ja és la primera xarxa utilitzada pels anomenats millenials (joves d’entre 20 i 35 anys – 61%), seguida de facebook (51%) i instragram (45%).

Linkedin: Orientada a negocis, creada per a professionals i empreses. Nascuda al 2003 i perfecte per als negocis b2b i xarxa comercial i de contactes professionals.

Instagram: Aplicació mòbil pensada per fer, retocar i compartir fotos i vídeos. Nascuda al 2010 i pionera en selfies.

Xarxes socials tendències a Espanya
Xarxes socials tendències a Espanya

Tendències actuals (joves):

Snapchat: app per enviament d’arxius els quals desapareixen del dispositiu del destinatari entre 1 i 10 segons després de veure’ls.

Periscope: Propietat de i associat al compte de twitter, app per a la transmissió de vídeo en streaming – en directe.

Vine: Propietat de twitter, plataforma per crear i publicar vídeos curts de max 6 segons en forma de loop (repro continua).

A la baixa:

Google plus: Capa social integrada a la resta de serveis google com youtube i gmail.

Pinterest: Plataforma per compartir imatges; crear i administrar col·leccions de imatges.

Al pròxim post entrarem en més detalls respecte l’ús de les xarxes i particularitats de cada una. Mentre, dues reflexions importants: no hem “d’estar per estar” a les xarxes, i sí decidim fer-ho, fem-ho bé i amb totes les conseqüències.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Entra en vigor l’obligatorietat de verificar el pes dels contenidors d’exportació

Next Story

Terminis de cobrament a la pime per sectors

Latest from Panorama