La mediació: una eina de present, per a un país de futur

PIMEC ha entomat el repte que suposa l’impuls de la mediació pel que fa als grans projectes de país.

Catalunya afronta actualment la sortida del que ha estat la pitjor crisi econòmica d’ençà l’any 1929. L’actual situació de les finances públiques, la recessió econòmica que hem viscut, els nivells d’atur encara existents, o els problemes sorgits en el nostre sistema bancari, n’han estat algunes de les principals conseqüències.

En aquest context, des de PIMEC, hem exercit i volem continuar exercint el nostre dret, i també el nostre deure, portant la veu dels autònoms i les pimes en tots aquells àmbits que ens permeten reconstruir un nou horitzó col·lectiu per al nostre país.

La signalling theory de Michael Spence

L’Any 2001, la Reial Acadèmia Sueca de les Ciències, atorgà el Premi Nobel d’Economia als acadèmics Spence, Akerlof i Stiglitz per la seva investigació sobre la teoria dels mercats. En concret, Spence va estudiar com afectava la informació asimètrica en el mercat de treball demostrant que els millors treballadors, estaven disposats a assumir una inversió major en formació per tal de donar un “senyal” que els diferenciï. Això és el que denominem “signalling” o “senyalització”.

Des de PIMEC entenem que la mediació pot ser un bon missatge cap enfora

Una senyal de qualitat, seguretat i maduresa de la nostra societat, però sobretot del marc català de relacions laborals. Una  eina sòlida per a solucionar conflictes o mancances que en l’actualitat tenim, de manera efectiva, senzilla i àgil.

L’aposta de PIMEC per la mediació, ha estat una prioritat alhora de defensar el teixit econòmic català, com ho demostra el nostre compromís amb el Tribunal Laboral de Catalunya, el Tribunal Arbitral de Barcelona, així com totes aquelles iniciatives que tinguin com a objectiu l’impuls de la mediació.

És per això que el passat dia 20 de gener, Dia Europeu de la Mediació, varem demanar redoblar esforços per tal d’impulsar la cultura de la mediació amb accions com, entre d’altres, l’adhesió de PIMEC al manifest institucional del Dia europeu de la mediació.

Download (PDF, 1.03MB)

Primerament, com a via preminent de resolució de conflictes, però també com a font d’avantatges comparatius d’un país madur. Per això, cal continuar impulsant una eina que ja és present, en front d’un somni de futur, perquè el conflicte és inherent a la nostra societat, però la recerca de solucions consensuades, és un capital col·lectiu al que no podem renunciar.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La Setmana Europea de la Formació Professional com a font d’inspiració

Next Story

El SEO de la Casa Blanca a la deriva

Latest from Panorama