Novetats legislatives en l’àmbit socio-laboral: Creació de l’autoritat laboral europea

S’ha arribat a un nou acord sobre el reglament europeu pel qual es crea l’Autoritat Laboral Europea, amb la qual les institucions volen reforçar la lliure circulació de persones  en la Unió Europea,  facilitant informació als empresaris i als treballadors sobre els seus drets i obligacions quan treballin en altres països.

Actualment, 17 milions d’europeus viuen i treballen en un altre país de la UE. L’actual portal europeu de la mobilitat professional, EURES, s’incorporarà a la futura Autoritat, així com també la Plataforma per al treball no declarat, que es va crear l’any 2016.

Gràcies al seu lobby a altes instàncies de l’executiu europeu, SME United com a agent social europeu, formarà part del Comitè Executiu de l’Autoritat que inclourà representants dels governs i de la Comissió Europea. D’altra banda, 10 organitzacions europees, que són agents socials europeus sectorials, formaran part del grup d’organitzacions d’interès que seran consultats periòdicament per l’Autoritat.

Serà una estructura permanent que comptarà amb uns 140 funcionaris i un pressupost anual d’uns 50 milions d’euros. Començarà a treballar aquest any però assolirà la plena capacitat operacional el 2023.

Text de l’acord en anglès.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

“El secret de l’èxit de Pinter resideix en el fet que és una empresa oberta a tothom”

Next Story

Dori Dori: Tecnologia 4.0 per impulsar el negoci

Latest from Panorama