1.000 milions d’euros per microfinançament i emprenedoria social

El Fons Europeu d’Inversions (FEI) i la Comissió Europea van anunciar fa uns dies una nova iniciativa per ajudar els proveïdors de microcrèdits i de finançament d’empreses socials (microfinançament), a desenvolupar les seves activitats en el marc del Programa de la Unió Europea per a l’Ocupació i la Innovació Social (EASI).

La nova «finestra d’inversions del EASI per al desenvolupament de les capacitats» reforçarà la capacitat dels intermediaris financers seleccionats en els àmbits del microfinançament i la finançament d’empreses socials .

El FEI donarà suport al desenvolupament d’aquests proveïdors de finançament, principalment a través d’inversions en capital

Programa de la Unió Europea per a l’Ocupació i la Innovació Social (EASI)

El Programa per a l’Ocupació i la Innovació Social (EASI) de la Comissió Europea té com a finalitat donar suport als objectius de la UE d’un elevat nivell d’ocupació, una protecció social adequada, la lluita contra l’exclusió social i la pobresa, i la millora de les condicions de treball.

Al juny de 2015 es va posar en marxa el sistema de garantia EASI , que està finançat per la Comissió Europea i gestionat pel Fons Europeu d’Inversions. Proporciona suport als intermediaris financers que ofereixen microcrèdits als empresaris o que financen empreses socials que no haurien pogut obtenir finançament d’una altra manera a causa del seu perfil de risc. L’objectiu consisteix a incrementar l’accés al microfinançament de grups vulnerables que vulguin crear o ampliar empreses i microempreses, en particular a través de préstecs de fins a 25.000 Eur.

Per primera vegada, la Comissió Europea també està ajudant a les empreses socials a través d’inversions de fins a 500.000 EUR

microfinanciación 1
1.000 milions d’euros per microfinançament i emprenedoria social

Així mateix, la Comissió Europea està reforçant la dimensió social del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE) tant per a la microfinançament com per l’emprenedoria social. En general, es preveu que augmenti l’import total de l’ajuda per a aquests àmbits (de 193 milions EUR en el marc del programa EASI) fins a prop de 1.000 milions EUR, i que es mobilitzin uns 3.000 milions EUR en inversions addicionals.

El Fons Europeu d’Inversions (FEI)

El Fons Europeu d’Inversions (FEI) forma part del grup del Banc Europeu d’Inversions. La seva missió principal és donar suport a les microempreses i les petites i mitjanes empreses (pimes) europees, ajudant-les a accedir al finançament. El FEI dissenya i desenvolupa fons de capital risc i de creixement, garanties i instruments de microfinançament que es dirigeixen específicament a aquest segment del mercat. En aquesta funció, el FEI promou els objectius de la UE en suport de la innovació, la recerca i el desenvolupament, l’emprenedoria, el creixement i l’ocupació.

Via | European Commission

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Quin és el salari mínim interprofessional pel 2017?

Next Story

Ocupació a Europa: tres milions de llocs de treball creats en l’últim any

Latest from Panorama