La represa

Fa setmanes que molts de nosaltres, per no dir tots, anhelem tornar a la rutina per complet, a una certa normalitat. Crec que parlar de represa és totalment encertat; una represa de la nostra activitat, a nivell social i econòmic, és a dir, una represa de certs drets que han quedat limitats durant aquest període. Toca fer-ho, però, des de la més absoluta responsabilitat de saber que tenim a les nostres mans minimitzar els efectes devastadors que tindria tornar a una situació similar. 

Estic convençut que la gran majoria de nosaltres hem perdut o coneixem algú que ha perdut gent estimada; és una situació no desitjada i esperem que no hàgim de viure res de similar en molt de temps, però sempre hi ha o sempre m’agrada buscar el costat positiu de les situacions més adverses. 

Toca assimilar, ara, tot allò que hem après o que, si més no, hauríem d’haver après. Coincideixo amb moltes persones que s’han pronunciat en contra de parlar de “nova normalitat”, ja que cada cop que superem una crisi, la pèrdua d’algun familiar, un problema a les nostres empreses o qualsevol altre entrebanc, ens hem adaptat i hem tornat amb més o menys esforç a la normalitat; per què no ho hem de fer ara? 

Evidentment aquesta normalitat comportarà molts canvis, molts dels quals hauran arribat per quedar-se i d’altres seran provisionals, però si un cop més som capaços d’adaptar-nos-hi, nosaltres i les nostres empreses tirarem endavant. 

Com a societat, si en aquest període no hem après a valorar més el temps, la companyia, relativitzar els problemes i gaudir de les petites coses, haurem perdut una gran oportunitat. Com a empresaris, si ara no valorem més la importància de la conciliació, si no apliquem la flexibilitat al nostre dia a dia, o si no som més productius en la gestió del nostre temps, haurem perdut una altra gran oportunitat. 

Per tant, reflexionem sobre el que hem viscut, no oblidem ràpidament tot allò que hem pogut aprendre durant aquest temps, i aprofitem aquesta represa per ser encara millors individualment, ja que si comencem per nosaltres farem millors les nostres empreses 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

L’afectació de la Covid-19 en dos sectors clau de l’economia: comerç i turisme

Next Story

Pimes exemplars en el camp de la Formació Professional

Latest from Panorama