Les pimes europees, el motor econòmic d’Europa

Aquest 12 de maig se celebra el Dia Europeu de la Pime i, en aquest context de canvi de legislatura, en plena campanya electoral per escollir els nous eurodiputats al Parlament Europeu, cal dir que els 24 milions de petites i mitjanes empreses representen el 99,8% del total d’empreses, a més de crear 2/3 de l’ocupació en la UE i aportar 57 cèntims de cada euro de valor afegit a l’economia europea. La seva importància econòmica i la seva contribució a la cohesió social i regional d’Europa són evidents.

La nova Comissió Europea, que començarà a treballar a partir del novembre amb un nou president i nous comissaris, haurà de decidir quin rol atorga a les pimes en el seu programa de treball. Durant el mandat de Juncker hem vist que es parlava molt de les pimes, però cal un compromís més ferm perquè les petites i mitjanes empreses continuïn sent competitives. Les pimes han d’adaptar-se als nous models de negoci sostenible, beneficiar-se de les múltiples oportunitats que la digitalització els ofereix i atreure el talent necessari per fer-ho.

Tant des de SME United com des de la delegació de PIMEC davant la UE es continuarà treballant per assegurar que la Unió Europea legisli quan sigui realment necessari. També es vetllarà per avaluar l’impacte que les propostes de llei tenen sobre les pimes i perquè la normativa que en resulti sigui feta a la seva mida. El marc legislatiu europeu ha d’incloure programes de suport a les pimes i a les seves organitzacions representatives per tal que aquestes puguin fer front a tots aquests reptes i continuïn sent el motor econòmic d’Europa.

Rosa Solanes. Delegada de PIMEC davant la UE.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La igualtat a les pimes

Next Story

Per una Europa més verda i eficient

Latest from Panorama