10 consells per reduir els riscos de rebre un ciberatac

Els ciberatacs són una de les amenaces més creixents a les quals han de fer front els ciutadans i les empreses i organitzacions avui dia i que poden afectar greument a la seva activitat. Aquests atacs poden tenir lloc amb una sèrie de tècniques com el phishing, el malware, el ransomware o la suplantació d’identitat, entre d’altres.

Els ciberatacs han esdevingut un risc constant per a l’ecosistema empresarial i és important promoure la ciberseguretat entre les empreses. En aquest sentit, t’exposem deu senzills consells que pots seguir per augmentar la teva ciberseguretat personal i professional i intentar reduir els riscos de ciberatac.

Identifica els teus riscos

El millor punt de partida és realitzar un examen, que pots portar a terme internament o bé a través d’un consultor extern, per identificar el teu grau de protecció i els riscos als quals estàs exposat.

Estableix mesures bàsiques de ciberseguretat

Dues accions bàsiques, però molt efectives per augmentar el teu nivell de ciberseguretat són canviar sovint les contrasenyes (i no compartir-les mai) i instal·lar la doble autentificació quan facis servir l’accés remot.

Para atenció al teu software

Instal·lar un programa antivirus d’un proveïdor autoritzat i de confiança i mantenir actualitzat el sistema operatiu dels teus dispositius pot evitar possibles vulnerabilitats.

Formació i conscienciació

El 67% dels ciberatacs tenen el seu origen en un error humà. La formació adequada pot ajudar al fet que tu i el teu personal col·laborador identifiqueu i eviteu aquesta amenaça.

Fes còpies de seguretat

És important no desar tota la informació delicada i les dades importants en un únic lloc, així com poder executar-les freqüentment en dispositius off-line, és a dir, no connectats al teu sistema.

Vigila les transferències

Controlar i revisar la informació financera és una de les mesures principals per evitar intromissions no desitjades en l’àmbit econòmic. Vigila els teus comptes diàriament i aplica-hi un procés de verificació a l’hora de fer-ne les gestions.

Controla els teus proveïdors

L’externalització també comporta riscos. A l’hora de contractar productes o serveis externs per augmentar la teva ciberseguretat i reduir el risc de ciberatac, confia només en empreses i entitats acreditades.

Protegeix la informació

Per resguardar millor les dades dels teus equips en cas de ciberatac, xifra la informació que sigui més sensible, custodia-la en carpetes protegides i no l’emmagatzemis tota en la mateixa ubicació.

Testeja els teus processos

Si has implementat mesures, ja siguis tu mateix o amb un proveïdor, per augmentar el teu nivell de protecció davant els ciberriscos, verifica que funcionin. Una simple prova o test pot detectar errades o oblits en aquesta implementació.

Contracta una assegurança

Tot i que ningú pot garantir el 100% de seguretat, una assegurança de ciberriscos et pot ajudar a reduir l’impacte d’un ciberatac i a fer que puguis continuar endavant més fàcilment amb la teva activitat.

Des de PIMEC Mediació d’assegurances posem a la teva disposició la possibilitat de fer una cotització online per calcular la teva assegurança de ciberriscos. A més, disposem d’un equip especialista a disposició dels socis de PIMEC per avaluar el nivell de ciberseguretat i assessorar en com protegir i assegurar el seu negoci davant de ciberriscos. Si estàs interessat a revisar el grau de seguretat de la teva empresa davant de ciberatacs, pots sol·licitar més informació aquí.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Les pimes volen eines per facilitar la continuïtat empresarial

Next Story

Quines mesures poden aplicar les pimes per estalviar aigua?

Latest from Consells empresarials