Consulta europea sobre la divulgació d’informació empresarial

L’organizació europea de pimes, UEAPME, de la que forma part PIMEC, va publicar un posicionament al respecte de la consulta pública sobre les directrius no vinculants sobre la metodologia per a la presentació d’informació no financera que contempla l’article 2 de la Directiva 2014/95 / UE relativa a la divulgació d’informació no financera i la diversitat de determinades empreses i grups grans que s’aplica a les entitats d’interès públic de grans dimensions amb més de 500 empleats.

El propòsit d’aquesta consulta pública és recaptar opinions de les parts interessades i és part del treball de la Comissió en relació amb la preparació de directrius no vinculants sobre la metodologia per a la presentació d’informació no financera al desembre de 2016.

La posició subratlla una vegada més que les noves obligacions no han d’afectar negativament a les PIME. De fet, les empreses més grans poden obligar els seus proveïdors (PIMES) / subcontractistes a divulgar la informació en la mateixa línia de les seves pròpies obligacions. Per tant, cada mesura prevista ha d’aplicar el principi de “pensar primer a petita escala”.

En altres paraules, el mètode de la divulgació d’informació (per a les grans empreses compreses en l’àmbit d’aplicació de la Directiva) ha de ser viable per a les empreses més petites amb un mínim de cost i de càrregues administratives.

Aquí teniu l’enllaç a la consulta pública que ha obert la Comissió Europea sobre les directrius de presentació d’informes no financers.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Són deduïbles els interessos de demora?

Next Story

La veu de les pimes a l’Acord interprofessional de Catalunya: el conveni de convenis

Latest from Competitivitat