AGENDA EUROPA Setmana 12/Des a 16/Des

Agenda Europa és l’espai setmanal dels actes més destacats organitzats per la Comissió europea a Brussel·les

Fòrum control d’exportació

BRUSSEL-LES 12 DE DESEMBRE

Discussió dels canvis clau per a la modernització del control UE de les polítiques d’exportació.

Al setembre de 2016 la comissió europea va adoptar una proposta per a la modernització dels controls d’exportació per poder fer front als nous reptes i generar el control modern. La proposta de la Comissió és d’incloure la seguretat humana com a dimensió per permetre controls informàtics. Proposa també una sèrie de noves mesures definides per a la nova definida unió general d’autoritzacions d’exportació per tal de simplificar els procediments d’autorització i fer-los més eficients. Es vol aconseguir un equilibri entre la seguretat i el comerç i garantir un alt nivell de transparència adequat a la seguretat.
El fòrum reunirà als funcionaris de control d’exportacions de les institucions comunitàries i els estats membre amb associacions industrials, exportadors, fabricants I altres operadors econòmics involucrats en els productes de doble ús.


Consell de la UE de Relacions Exteriors

BRUSSEL-LES 12 DE DESEMBRE

Trobada amb representants de Cuba: Després de la trobada es signarà l’acord de cooperació i diàleg polític entre ambdós.

UE-relacions d’Àfrica: Es debatran les relacions UE-Àfrica. La discussió es basarà en articular la comunicació conjunta en base a les prioritats i objectius estratègics d’UE en les seves relacions amb Àfrica, que es presentaran a l’abril de 2017. Els ministres també tindran un intercanvi d’opinions en vistes a orientar la propera cimera UE – Àfrica que es durà a terme a la tardor de 2017.

Síria: Es seguirà d’aprop la qüestió, en relació a l’ocorregut després del Consell d’afers estrangers del 14 de novembre.

Migració: Preparant el consell europeu de 15 de desembre, el Consell parlarà migració, enfocant en la implementació dels compromisos de Valletta.

Colòmbia: Després de la reunió de Consell, els ministres tindran una discussió informal amb el President Santos de Colòmbia. Seguidament es signarà l’acord pel qual la UE constitueix el fons fiduciari per a la implementació de l’acord de pau.


3D Stereo Media (Lieja) : Event 3D més complet del món

BRUSSEL-LES 12 al 15 DE DESEMBRE

Es tracta de promoure el 3D al voltant del mon, i reunir a professionals i persones amb passió per el 3D. A través d’esdeveniments i conferències, i master classes, es reuniran experts, professionals per compartir coneixements i poder desenvolupar projectes.


Banc europeu d’Inversió (BEI): Accions en relació al clima 

BRUSSEL-LES 13 DE DESEMBRE

El BEI ha desenvolupat estàndars estrictes per a l’acció relativa al medi ambient en les seves inversions. El Banc està també compromès amb la revisió i millorar la metodología del seu control. Oportunitat per aprendre i parlar sobre el clima, fiança del clima, gas d’efecte hivernacle i metodologies d’emissions. El seminari proveirà d’una actualització relativa a dues àrees: relativa al seguiment de la lluita contra el canvi climàtic i l’empremta del carboni.


Trobada amb el DAG (DOMESTIC ADVISORY GROUP)

BRUSSEL-LES 13 DE DESEMBRE

Durant la reunió, el DAG preparà amb un representant de la Comissió Europea les reunions per a les trobades amb Corea relatives al comerç i al desenvolupament sostenible que tindran lloc a Brussel·les a inicis 2017. Es tractarà del programa, la llista d’oradors i les seves contribucions a la reunió UE-Corea. Es tindrà la possibilitat de rebre informació relativa a la post avaluació de l’acord i la implementació del projecte comú de la UE i Corea relativa a la convenció nº111 de la OIT.


Conferència – Presentació de llibre: L’ampliació de la UE i les polítiques relatives als col·lectius LGBT als països de l’Europa central i est

BRUSSEL-LES 13 DE DESEMBRE

Els Drets dels col·lectius LGBT tenen un valor simbòlic en les polítiques de la UE i el seu discurs, en polítiques internes i exteriors, però estan altament limitats, fet que contrasta amb la tendència política, ja que no té competències en la matèria. El propòsit del llibre és respondre a la qüestió de l’impacte que ha tingut l’ampliació de la UE en les polítiques relatives als drets dels col·lectius LGBT des de la integració a la Unió dels països de l’Europa central i de l’est. Es tracta de veure si les polítiques anti-discriminació de la UE són beneficioses per a les persones homosexuals en aquests països o bé si les polítiques no son aplicades adequadament.


Conferència “Ajudes i subvencions europees per al sector de la logística”:Jornada celebrada a la seu de les institucions europees a Barcelona.

BRUSSEL-LES 13 DE DESEMBRE

Amb la intervenció de Mark Jeffery, cap de comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ignasi Sayol, president de PIMEC Logística, la moderació del Sr. Emili Mulet, Cap de l’oficina de projectes Europeus de PIMEC i els conferenciants: El Sr. Fernando Liesa, secretari general de ETP-ALICE, que va tractar el full de ruta de la plataforma tecnològica Alice; la Dra. Marina Martínez, responsable de transport a l’oficina del CDTI a Brusel·les, que va introduir les oportunitats que ofereixen les convocatòries “Horizon 2020” en el sector de la logística; el Sr. Fran de la Torre, director de consultoria estratègica i finançament de PIMEC, que va parlar de finançament per a PIMES en el sector de la logística; i el Sr. David Rovirosa, cap d’RDI internacional de la Unitat d’innovació empresarial d’ACCIÓ, que va tractar les qüestions relatives als programes d’ajuts per a PIMES en el marc de “Horizon 2020”.

Tanmateix es va aprofitar la jornada per anunciar la integració de PIMEC Logística, organitzadora de la jornada, amb la col·laboració del Parlament Europeu i la Comissió Europea, en la plataforma tecnològica ALICE (Aliance for Logistics Innovation through Collaboration in Europe), que té la missió de desenvolupar una estratègia global en l’àmbit de la logística i les cadenes de subministrament i identificar les necessitats del sector en matèria de recerca i desenvolupament de cara al futur.


Creació un ecosistema digital inclusiu

BRUSSEL-LES 14DE DESEMBRE

Un esdeveniment organitzat per l’Associació europea de cambres de comerç i industria (Eurochambres) i el CEEP (Centre europeu d’empreses proveïdores de serveis públics). L’objectiu és identificar com els negocis, les autoritats publiques, els ciutadans i altres parts interessades poden col·laborar per aconseguir una transformació digital inclusiva.

Amb la participació de:

  • Andrus Ansip, Vicepresident de la comissió europea a càrrec del digital single market.
  • Jacek Krawczyk, President del grup d’empleadors del comitè econòmic I social.
  • Katherina Reiche, CEEP President

Ple del Comitè econòmic i social europeu

BRUSSEL-LES 14i 15 DE DESEMBRE

El dia 15, Frans Timmermans, primer vicepresident de la Comissió Europea, presentarà el programa de treball de la CE. També es durà a terme un debat relatiu a nous models econòmics sostenibles, adoptant les opinions INT/784, INT/793, NAT/685 i ECO/416, amb Jyrki Katainen, vicepresident també de la Comissió, responsable de treball, creixement, inversió i competitivitat. I lliuraran els premis del Comitè econòmic i social europeu per a la societat civil.


Sessió del consell europeu

BRUSSEL-LES 15 DE DESEMBRE

Migració: Es tractarà la qüestió de la migració I es seguirà el progres del nou marc d’associació en matèria de migració de juny de 2016. Es mesuraran resultats i es presentaran orientacions per tal de dirigir-les a altres països. – Control a la implementació de l’acord de la UE – Turquia i eliminar qualsevol element contrari al sistema d’asil europeu.

Seguretat: El consell europeu es dirigirà a la implementació de l’agenda en seguretat i enfortir la cooperació de la UE en seguretat externa.

Desenvolupament econòmic i social i joventut.

Relacions exteriors: Rússia, Països baixos, Relació UE- Ucraïna.


ESADE (BARCELONA) acull la tercera edició del “world open innovation converence”

BRUSSEL-LES 15 i 16 DE DESEMBRE

ESADE serà la seu de la tercera edició del principal congrés mundial en innovació oberta, que reunirà a més de 170 acadèmics y líders del sector. ‘World Open Innovation Conference’, organitzada por Garwood Center for Corporate Innovation i Haas School of Business de la Universidad de Berkeley, Califòrnia, és un espai de diàleg entre professionals i acadèmics, concebuts per a contribuir a la intel·ligència col·lectiva i fomentar l’apertura als processos d’innovació. L’acte comptarà amb la presència de Carlos Moedas, comissari europeu d’Investigació, Ciència i Innovació, el xef Ferran Adrià o, Gerard Pisarello, primer tinent d’ alcalde de l’ajuntament de Barcelona, a més de líders destacats del sector empresarial i acadèmic.

 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Treball i Humor, un bon equip! 

Next Story

Coneix la xarxa de dones emprenedores “Dones de Valor”

Latest from Competitivitat