Treball i Humor, un bon equip! 

Són molts els àmbits que habitualment s’aborden a través de l’humor, com el màrqueting, on moltes campanyes de publicitat ja utilitzen treball i humor per persuadir als seus consumidors.

Divertir-se a la feina no és una pèrdua de temps

Tanmateix, encara hi ha entorns on tractar els temes amb bon humor pot no estar ben vist, i és que en la nostra cultura encara s’associa la serietat amb la professionalitat. Lluny d’aquesta creença, està demostrat que divertir-se a la feina no és una pèrdua de temps ni fa baixar la productivitat, sinó tot al contrari, ajuda a sentir-se millor, gaudir i produir millor. Treball i Humor, un bon equip! 

Treball i Humor

A banda dels beneficis per a la salut física i emocional que aporta el riure i el bon sentit de l’humor (des del punt de vista positiu i respectuós), les persones que tenen un bon “coeficient humorístic” (fun quotient) fomenten un millor clima laboral. Per tant, aquest podria ser un indicador més a avaluar i valorar en els futurs processos de selecció que realitzem.

Alguns dels beneficis de l’humor en l’entorn laboral

-Millora la motivació individual i de l’equip. No hi ha res més desmotivador que anar a treballar en un entorn “carregat” de tensió i mal humor. El bon humor ens ajuda a ser més positius i constructius, pel que podem abordar els problemes des d’un punt de vista més distès i facilitador. Segurament haureu experimentat alguna vegada la sensació que quan esteu de millor humor, perquè potser heu aconseguit una bona venta o un bon resultat, sou més productius.


-Fomenta la comunicació. Un dels principals eixos en l’àmbit dels recursos humans és precisament la comunicació, i sovint un dels que més necessitem millorar. Si bé l’humor no és la “panacea” per resoldre aquesta qüestió, sí que constitueix una palanca per a millorar-la, donat que afavoreix un entorn en el que les relacions són més properes, i facilita la resolució dels conflictes.


-Estimula la innovació i la capacitat de resolució. L’humor fomenta les relacions i per  tant afavoreix la generació de sinèrgies internes i la resolució constructiva davant les situacions que es presenten. De la mateixa manera, està demostrat que dinàmiques com el brainstorming (pluja de idees) són molt més productives i sorgeixen millors idees en entorns on hi ha bon humor.


-Potencia el treball en equip. Com a conseqüència del que hem dit en els punts anteriors, la motivació, la comunicació i la innovació ajuden a cohesionar l’equip i a assolir millors resultats.


Si bé els problemes i les preocupacions sovint ens dificulten mantenir el bon humor, hem de ser conscients que el impacte que tenim sobre els demés és molt major del que pensem, i a més l’humor té un efecte contagiós i multiplicador, no només internament sinó també en els nostres clients i proveïdors.

Algunes idees per potenciar l’humor a l’empresa, passen principalment pel canvi d’actitud d’un mateix, però també podem afavorir els seus efectes creant entorns de confiança mitjançant les activitats outdoor per exemple, l’organització d’esdeveniments com el sopar o dinar de nadal, els “divendres casual”.

T’has preguntat mai quin coeficient humorístic té la teva empresa?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Saps quan fem servir les sigles CFR (Cost and Freight)?

Next Story

AGENDA EUROPA Setmana 12/Des a 16/Des

Latest from Competitivitat