/

Coneix les oficines Acelera Pyme Rural i com poden ser-te útils

Per afavorir el desenvolupament i la competitivitat dels autònoms i les pimes és fonamental donar-los suport per tal que apostin per la transformació digital. Aquest és l’objectiu de les oficines Acelera Pyme Rural, una iniciativa del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, gestionada per l’entitat pública empresarial red.es i orientada a empreses i persones autònomes d’entorns rurals.

A la província de Barcelona, PIMEC ha posat en marxa i executa aquest programa de foment de la digitalització amb el suport de la Diputació de Barcelona. En el cas de la província de Tarragona, la patronal ha tirat endavant el projecte de les Oficines Acelera Pyme Rural amb la col·laboració de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).

Què és l’oficina Acelera Pyme Rural?

Es tracta d’un espai, tant físic com virtual, on es realitzen tasques de sensibilització i suport a les pimes i les persones autònomes de poblacions de menys de 20.000 habitants sobre els avantatges i les metodologies innovadores per optimitzar el funcionament dels seus negocis mitjançant la incorporació de les TIC als seus processos.

Quins són els principals serveis que ofereix l’oficina Acelera Pyme Rural?

  • Diagnosi digital: Les empreses poden sol·licitar assessorament tecnològic personalitzat a partir d’un diagnòstic digital del negoci. D’aquesta manera, es pot avaluar el nivell de maduresa digital de la persona autònoma o pime.
  • Assessorament personalitzat: L’OAP Rural ajuda les empreses i autònoms a definir el millor camí cap a la digitalització.
  • Seminaris de sensibilització “El cafè digital”: S’organitzen jornades de sensibilització sobre tecnologies digitals, casos d’èxit i subvencions.
  • Tallers de networking: Aquestes accions s’orienten a afavorir la interacció amb potencials agents digitalitzadors de proximitat.
  • Píndoles de coneixement: S’ofereixen recursos divulgatius sobre tecnologies disruptives.
  • OAP Virtual: Les pimes i les persones autònomes tenen a la seva disposició un portal de recursos i serveis de coneixements.
  • Informació d’ajuts: Des de les OAP Rurals es proporciona informació sobre totes les subvencions i ajuts destinats a la digitalització.
  • Gestió dels tràmits vinculats al Kit Digital.

Cap d’aquests serveis, cofinançats pels fons europeus Next Generation de la Unió Europea, suposa un cost per a les empreses.

Per accedir als serveis gratuïts de les oficines Acelera Pyme rural, únicament cal registrar-se a:

Província de Barcelona:  https://www.oapbarcelona.com/
Província de Tarragona: https://www.oaptarragona.com/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La digitalització dels autònoms: Casos d’èxit

Next Story

Víctor Blanc: “La fira Advanced Factories apropa les tecnologies d’automatització, robòtica i indústria 4.0 a les empreses per millorar la seva rendibilitat”

Latest from Consells empresarials