La digitalització dels autònoms: Casos d’èxit

La Rocío Gutiérrez, propietària i directora de l’agència de viatges “3e Luxury Services Barcelona”, és una autònoma a qui recentment li han concedit una ajuda per finançar un procés de digitalització empresarial a través del programa Kit Digital.

Amb quines eines digitals treballes en l’actualitat?

Tinc pàgina web, gestiono l’organització interna a través del núvol amb l’eina Google Drive, i faig la gestió de les reserves amb Excel i un software específic per a agències.

D’altra banda, compto amb un projecte d’experiències online que vaig crear durant la pandèmia de la Covid-19, però que no l’he promocionat perquè no s’ha desenvolupat com vull per una manca de recursos. Necessitaria una inversió considerable i tampoc és una prioritat ara mateix.

De moment no faig servir les xarxes socials perquè ja es fa una promoció molt directa a través de fires, campanyes d’e-mail, visites comercials, etc.

Des de quan les apliques i per quin motiu les vas implementar?

La pàgina web de l’empresa funciona des del 2013 perquè la considero imprescindible com a carta de presentació. Per això, la vaig actualitzar el 2016.

El sistema per compartir informació interna a través del núvol el vaig començar a fer servir el 2017, ja que viatjo molt i em va molt bé tenir-ho tot online.

Has notat una millora dels resultats gràcies a l’aplicació d’eines digitals?

Sí. Considero que la seva utilització ha facilitat molt la feina de gestió, tot proporcionat més eficiència i eficàcia. Gràcies a les eines digitals puc desenvolupar l’activitat d’una manera més àgil, ràpida i senzilla.

Com aprofitaràs la concessió de finançament del programa Kit Digital?

Gràcies a aquest programa he començat a treballar per millorar el sistema de reserves. Actualment, les gestiono a través d’Excel, però l’objectiu és crear una nova base de dades al núvol que permeti tenir un sistema molt més àgil i segur. Això ampliarà el volum de reserves que es poden gestionar i, conseqüentment, s’augmentarà la facturació.

 

D’altra banda, la Cristina Heras és administradora i propietària de “Càrniques del Pla”. Destaca l’aparador que suposen les xarxes socials a l’hora de mostrar els seus productes a clients habituals i potencials.

Quines de les eines digitals amb les quals treballes et resulten més efectives?

En primer lloc, vull destacar la pàgina web, que està operativa des de fa 12 anys. Intento fer una renovació constant dels productes, actualitzant-los al nostre catàleg perquè els usuaris puguin veure totes les novetats com si estiguessin al nostre obrador.

En segon lloc, Instagram. Aquesta xarxa social ens permet des del 2020 aproximar-nos més al públic, ja que podem mostrar la nostra manera de treballar i el factor humà a través de vídeos amb l’equip, així com publicacions de fotos dels nostres productes i la seva qualitat, fets que ens diferencien de la competència.

Quins canvis ha suposat l’aplicació d’aquestes eines dins l’empresa?

Un dels canvis importants és la cura de la imatge que volem transmetre. Per això, en el període de pandèmia vam aprofitar per redissenyar el nostre logotip i renovar la nostra pàgina web.

D’altra banda, gràcies a les xarxes socials hem notat com la informació del producte arriba d’una forma instantània al client. Això ens ha fet canviar una mica el nostre “modus operandi”, ja que ara intentem filtrar una mica els nostres seguidors tenint en compte que el nostre client final no és el particular i eines com Instagram estan molt enfocades a aquest tipus de target.

Teniu algun repte de futur en relació amb la digitalització? 

Sí. Com hem comprovat que tant la pàgina web com les xarxes socials requereixen actualitzacions puntuals i publicacions  constants, en un futur pròxim volem fer una contractació que suposarà un nou rol i un nou lloc de treball que ampliarà el nostre equip. Es tracta de la figura d’una persona especialitzada en màrqueting i publicitat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La necessària regulació de la Intel·ligència Artificial

Next Story

Coneix les oficines Acelera Pyme Rural i com poden ser-te útils

Latest from Competitivitat