Dones i ocupacions STEM

El passat 11 de febrer es va celebrar el Dia Internacional de les Dones i Nenes Científiques, data destacada per a recordar el dèficit que existeix de dones professionals a les ocupacions vinculades a les STEM, aquelles que es troben al camp de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques.

Segons l’Institut d’Estadística de la Unesco, menys del 30% de les investigadores al món són dones. Aquesta subrepresentació de dones en les ocupacions STEM obre una bretxa de gènere on es fa palesa la necessitat d’intensificar l’orientació i la formació amb mirada de gènere.

Aquesta bretxa comença en edats primerenques amb els valors i l’educació que es desprenen des de la primera etapa acadèmica, on és fonamental una educació inclusiva, equitativa i sense estereotips o hàbits lligats a una qüestió de gènere.

Un cop desenvolupada tota la formació bàsica i obligatòria, cobra especial rellevància l’orientació en la formació superior amb prospectiva, i vinculant així els itineraris professionals que demandi el teixit productiu actual i futur. Les tradicions, els valors socials arrelats o els estereotips influeixen negativament en la descoberta de les oportunitats que ofereixen les ocupacions STEM per a dones, a les quals realment es necessita personal qualificat per la demanda del mercat laboral actual.

Un dels projectes del 2024 que s’impulsaran des de la Comissió Dona i Empresa de PIMEC, serà apropar les empreses als instituts per tal de poder explicar a l’alumnat, especialment les dones, en què consisteixen les ocupacions STEM, les activitats que es desenvolupen en el dia a dia d’aquestes empreses, i visibilitzar dones referents del sector per tal de fomentar la formació de dones en aquestes ocupacions. Si coneixeu centres formatius que tinguin interès a portar a terme aquesta col·laboració, preguem que ens contacteu (abenitez@pimec.org).

Des de PIMEC continuem treballant per sensibilitzar i formar en igualtat de gènere a les empreses i a totes les persones que hi formen part d’aquesta. A més, oferim formació i serveis que donen suport al compliment de les obligacions legals de les empreses en matèria de gènere, així com el foment d’iniciatives que destaquen el talent femení.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Quines mesures poden aplicar les pimes per estalviar aigua?

Next Story

Quins recursos estan disponibles per a les dones autònomes l’any 2024?

Latest from Panorama