El futur i la sostenibilitat passa per la mediació

El 21 de gener hem celebrat el Dia Europeu de la Mediació, el qual té per objectiu donar visibilitat a aquest sistema com una mesura eficaç en la resolució de conflictes, també en l’àmbit empresarial, on està destinada a convertir-se en una peça crucial de la vida corporativa i en factor determinant de la seva competitivitat.

Certament, la manera en la qual una empresa gestioni les seves tensions, desavinences o conflictes, té una incidència en els seus costos, en les seves relacions comercials i en la seva petjada reputacional.

L’empresa que aposta per la mediació des del moment mateix de la seva constitució i la incorpora al seu pla de negoci pot desenvolupar-se amb més facilitat a l’entramat d’interessos que puguin sorgir entre socis, proveïdors, persones treballadores i clients.

L’actual marc empresarial de responsabilitat social exigeix incorporar com a valor estratègic la cultura del diàleg, i -en aquest context- la mediació empresarial com a mesura extrajudicial de resolució de conflictes esdevé un nou element de sostenibilitat.

La raó per la qual la mediació ha tingut una discreta projecció en la majoria dels països europeus, a diferència dels països anglosaxons, pot tenir el seu origen en el fet que vivim en una cultura reguladora en la qual la negociació i diàleg que suposa la mediació no és suficientment apreciada en el seu gran valor.

És urgent revertir aquesta creença, ja que el futur i la sostenibilitat de les empreses passa per la mediació.

L’aposta ha de ser impulsar i apropar la mediació al món empresarial per tal que sigui utilitzada i incorporada, i els permeti aprofitar els seus avantatges de voluntarietat, rapidesa o confidencialitat que contribueixen a trobar solucions personalitzades amb un impacte directe en les seves aliances societàries o comercials, costos i reputació.

Per tot això, PIMEC ha creat una guia amb l’objectiu d’apropar a les pimes i a les persones autònomes la mediació i la resolució alternativa de conflictes (ADR). Volem impulsar la seva utilització, tot explicant les principals característiques i avantatges per continuar ajudant les empreses a créixer i millorar la seva competitivitat, viabilitat i productivitat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La incongruència de retirar del mercat de treball les persones més grans de 45 anys

Next Story

Què han de saber les pimes sobre la crisi al Mar Roig?

Latest from Opinió